Tarih: 18.02.2021 18:22

MŞÜ TÜRKİYE’DE İLKLER ARASINDA

Facebook Twitter Linked-in

MŞÜ TÜRKİYE’DE İLKLER ARASINDA

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) sağlık alanındaki eğitim yatırımları ile Türkiye’de bir ilke imza attı.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) sağlık alanındaki eğitim yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilen ‘‘Odyometri’’ bölümünün ardından bu defada Türkiye de çok az sayıda üniversitenin bünyesinde bulunan bir bölümü daha açarak ileride açılması olası tıp fakültesi için gerekli alt yapıyı oluşturmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Türkiye'nin İlk Podoloji Programlarından Birisini açarak öğrencilerini beklemeye başladı. MŞÜ tarafından geçtiğimiz dönemde “Podoloji” bölümünün açılması için Yükseköğretim Kuruluna yapılan başvurunun ardından Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından görüşülüp kabul edildi. Bu sayede Türkiye de çok az sayıda üniversitede bulunan “Podoloji” bölümü Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açıldı.

Muş Alparslan Üniversitesinde açılan Podoloji bölümü nedir?

Podoloji programı, ilgili uzman hekimin yönlendirmesiyle hastaların ayak sağlığına yönelik çalışacak olan sağlık teknikerleri yetiştiren bir akademik disiplindir. 

Podolog kimdir?

Meslek Yüksekokullarının Podoloji programlarından mezun olan sağlık teknikerleri, ilgili uzman doktorun teşhisine ve tedavi yönlendirmesine bağlı olarak hastaların ayak sağlığı noktasında gerekli çalışmaları ve tedavileri gerçekleştiren sağlık çalışanlarıdır.   Podologlar, parmak yastıkları ve ayak destekleri uygulamaları yapmak, tırnak protez uygulamaları gerçekleştirmek, ayak sağlığı sorunlarının, tırnak patolojilerinin ve nasırların önlenmesi ve tedavi edilmesi, ayak sağlığında ortaya çıkan diğer sorunların giderilmesi gibi çok çeşitli görevler üstlenir.

Popüler lisans programlarına geçebilecekler

Podoloji programında öğrenim görmeye hak kazanan adaylar Genel Anatomi, Podoloji Uygulamaları, Ayak Ortopedisi, Patoloji, Alt Ekstremite Nörolojisi, Genel Fizyoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Temel Mikrobiyoloji, Diyabet ve Ayak Sağlığı gibi çok çeşitli dersler alacak. Ülkemizde oldukça yeni olsa da geleceği son derece parlak olan sağlık alanlarından birisi olan Podoloji üzerine eğitimlerini tamamlayanlar podolog unvanı alarak mezun olacak. Mezunlar devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve üniversite araştırma hastanelerinde podoloji teknikeri olarak, ayak sağlığı ile ilgili cihazlar üreten firmalarda, spor takımlarında ayak sağlığı uzmanı olarak ve yürüme cihazları üreten firmalarda danışman olarak çalışabilecek. Mezunlar ayrıca gerekli şartları yerine getirmeleri halinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri gibi lisans programlarında eğitim-öğretim süreçlerine devam edebilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —