MŞÜ’DE SEMİNERLER ÇEVRİMİÇİ OLARAK DEVAM EDİYOR

Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenen seminerler korona virüs tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak düzenleniyor.

EĞİTİM 20.12.2020 19:57:00 382
MŞÜ’DE SEMİNERLER ÇEVRİMİÇİ OLARAK DEVAM EDİYOR

MŞÜ’DE SEMİNERLER ÇEVRİMİÇİ OLARAK DEVAM EDİYOR

Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenen seminerler korona virüs tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak düzenleniyor.

 

Geçtiğimiz hafta Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) çeşitli fakültelerinde düzenlenen seminerler koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında çevrimiçi olarak yapıldı. Düzenlenen seminerlerde “Türk Teknolojisinin Dünü Bugünü ve Yarını” ve Aile Yapısının, Aile Tutumlarının ve Televizyonun 2-4 Yaş Arasındaki Çocukların Dil Gelişimine Olan Etkisinin İncelenmesi” seminerleri düzenlendi.

“TÜRK TEKNOLOJİSİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ VE YARINI”

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi seminerleri kapsamında bu hafta “Türk Teknolojisinin Dünü Bugünü ve Yarını” konusu ele alındı. Korona virüs önlemleri nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen seminerde Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahattin Türetken konuşmacı olarak katıldı.

Düzenlenen seminer kapsamında Türk teknolojisi diğer ülkelerle karşılaştırıldı. Türkiye’nin savunma sanayinde yaptığı teknolojik atılımlar, yerli ve milli teknolojiye yapılan yatırımlar ele alındı. Ayrıca uydu projeleri, ARGE merkezleri, orta ve yüksek teknolojide Avrasya’nın üssü olmak gibi hedefler hakkında da konuşuldu.

Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş ve akademik personelin de yer aldığı seminere öğrenciler de ilgi gösterdi.

ÇOCUKLARIN DİL GELİŞİMİ HAKKINDA SEMİNER

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Çarşamba Seminerleri kapsamında bu haftanın sunumunu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Filiz Altıparmak Ercan yaptı. Filiz Altıparmak Ercan, “Aile Yapısının, Aile Tutumlarının ve Televizyonun 2-4 Yaş Arasındaki Çocukların Dil Gelişimine Olan Etkisinin İncelenmesi” konusunu ele aldı.

Ercan, sunumunda şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde erken çocukluk dönemindeki gelişimin ve eğitimin önemi yadsınamaz. Uluslar kültürlerinin ve nesillerinin devamlılığını ancak sağlıklı bireylerle sürdürebilirler. Burada devreye giren unsurlar ise insanın zengin yaşantısı, gelişimi, eğitim öğretimi ve bunlara yatırım yapmasıdır. Sağlıklı bireylerin tüm gelişim alanlarının yanında dil gelişim alanı da çocuğun öğrenmesinde kritik bir faktördür.”

Aile yapısının çocukluk dönemi çocuklarında dil gelişiminde önemli olduğuna dikkat çeken Ercan sözlerine şöyle devam etti: “2-4 yaş arası çocukların dil gelişimleri üzerinde ailesel faktörlerin ve televizyonun etkisinin olup olmadığını belirlemek ve aileleri dil gelişimi konusunda biraz daha hassas olmaya, bilinçli davranmaya davet edip bu alandaki önleyici ve koruyucu tedbirleri alma ümidiyle katkı sağlanması planlanmalıdır.”