Tarih: 29.09.2022 09:05

MÜDÜR GÜN, ÇİFTÇİLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Facebook Twitter Linked-in

MÜDÜR GÜN, ÇİFTÇİLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, ilde tarım ve hayvacılıla ilgilenen çiftçileri ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinliyor.

 

Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Bulanık ilçesine bağlı Sarıpınar Beldesinde 60 dekar alan üzerine kurulan meyve bahçesini ziyaret ederek bahçe sahibi Mehmet Nuri Gönül’den bahçe ile ilgili bilgiler aldı. Ceviz, elma, kayısı ve şeftali ağaçlarının yer aldığı 60 dekar alan üzerine kurulan meyve bahçesinden elde edilen hasat ile ilgili Müdür Gün’e bilgiler veren üretici Gönül, Müdür Gün’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getridi.

Müdür Gün meyvecilik sektörünün kentin vazgeçilmez ürünleri arasında yer aldığını belirterek şunları söyledi: “Tarım arazilerinde yetiştiricilerle bir araya gelme ziyaretlerimize devam ediyoruz. Saha çalışmaları kapsamında bu defa Bulanık ilçemize bağlı Sarıpınar Beldemize geldik. Burada 60 dekar alan üzerine kurulan meyve bahçesini ziyaret ederek, yetiştiricimiz Mehmet Nuri Gönül’den bilgiler aldık. Tarım ve Hayvancılık alanında bölgenin önde gelen illeri arasında olan Muş’ta meyve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son zamanlarda birçok üretici tarafından tercih edilen meyvecilik sektörü, ilerleyen süreçlerde daha da yaygınlaşarak ekonomiye önemli katkısı olacak şekilde hasatlar yapılacaktır. Meyveciliğin yaygınlaştırılması ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra istihdama önemli derecede katkı sağlayacağını öngörüyoruz. Ayrıca yeni bahçe kuracak çiftçilerime verilen sertifikalı fidan desteklemesi, meyve bahçeleri için uygulanan basınçlı sulama sistemi desteklemesi ile çiftçilerimizin yeni bahçe kurmasına katkı sağlayacaktır. Çiftçilerimizin bu desteklerden faydalanmaları için il ve ilçe müdürlüklerimize gelerek bilgi almaları, verilecek destekler detaylarını öğrenmeleri için ziyaret etmeleri gerekir. Tarımın desteklenmesi için elimizden geldiğinde mücadele edeceğiz. Ben Sarıpınar Beldemizdeki Mehmet Nuri Gönül çiftçimizi tebrik ediyorum. Çalışmalarından kolaylıklar, hasadının bereketli olması temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —