MUŞLU AİLELER "EVLAT NÖBETİ"Nİ SÜRDÜRDÜ

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla DEM Parti Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 163 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürürken, Bed

GÜNCEL 18.09.2024 13:41:00
MUŞLU AİLELER

MUŞLU AİLELER "EVLAT NÖBETİ"Nİ SÜRDÜRDÜ

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla DEM Parti Muş İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan aileler, 163 haftadır kararlı bir şekilde devam ettirdikleri evlat nöbetini sürdürürken, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz de eyleme katılarak ailelere destek verdi

 

Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, DEM Parti il binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor. Eyleme katılarak ailelere destek veren Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, kentteki sivil toplum kuruluşlarını desteğe davet etti.

Muş’ta çocuklarını terör örgütü PKK’nın pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binası önündeki eylemi devam ediyor. Aileler, çocuklarının en kısa sürede güvenli bir şekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasını istedi. Çocuklarına kavuşma ümidiyle her hafta çarşamba günü DEM Parti il binası önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artık evlatlarımızı bırakın" pankartları açtı. Anne ve babalar, yıllardır hasretle bekledikleri çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu.

10 yıldır oğlundan haber alamıyor

Oğlunun 10 yıl önce kandırılarak dağa götürüldüğünü söyleyen Halit Altun, 10 yıldır çalmadığı kapı kalmadığını ama herhangi bir haber alamadığını kaydetti. Altun, “10 yıldır DEM Parti tarafından benim çocuğum, götürüldü. İnönü Üniversitesi'nden çocuğumu alıp götürdüler. 10 yıldır biz bu acıyla pençeleşiyoruz. Bu 10 yıl içinde gitmediğim, gezmediğim yer kalmadı. Bunlara rağmen çocuğumu görmedim ve halen de görmüş değilim. Sonuna kadar da ben çocuğumun arkasındayım. Oğlum eğer sağsan, beni dinliyorsan, izliyorsan, görüyorsan, durma, gel. Orası bize göre değil. Gel memleketine gel, annene, babana, yuvana, devletine gel. O insanlar bizden değil. Sadece sana değil, sesimi duyan herkese sesleniyorum. Orası yanlış bir kesimdir. Ülkenize dönün, ailenizin yanına, yuvanıza dönün” dedi.

“Bir tane dağda kalana kadar eylemimi sürdüreceğim”

8 yıldır oğlundan haber alamadığını ifade eden Şahinaz Özcan ise, “Gitti, gidiş o gidiş bir daha haber alamadık. Oğlum kazada ölseydi, Allah tarafından ölseydi derdik ölmüş gitmiş. Ama bu DEM Parti ve PKK oğlumu alıp götürdü ve bu içimize dert oldu. Her yerde sorduk, bir haber almadım. Ben çocuğum DEM Parti’den PKK'dan istiyorum. Bir tane dağda kalana kadar eylemimi sürdüreceğim” diye konuştu.

“PKK’nın 40 yıldır hali bu”

DEM Parti ve PKK’ya tepki gösteren Özcan şöyle konuştu, “DEM Parti’nin ve PKK’nın 40 yıldır hali budur. Milleti bu zor duruma koymuşlar. Onlar da evlat sahibidir. Bir gün evlatları geç gelse bunlar nasıl dayanırlar. Bizleri kendi yerlerine koysunlar, böyle olur mu? Biz de Kürt’üz ama bu Kürt davası değil.”

Engelliler derneğinden tüm STK’lara çağrı, “Ailelere destek verin”

Ailelere destek vermek amacıyla eyleme katılan Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz da, her zaman ailelerin yanında olduklarını söyledi. Kentteki sivil toplum kuruluşlarını de ailelere destek vermeye davet eden Başkan Bedri Korkmaz şunları kaydetti, “Çocukları dağa kaçırılan annelere destek amaçlı buraya geldik. Çok üzülerek görüyorum ki aslında ilimizin en tanınır STK’larının burada görmek isterim. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Bir çocuk eve bir saat geç geldiği zaman annelerin ne kadar üzüldüğünü biliyoruz. Ama bunların yıllarca çocuklarının dağa kaçırıldığı, bu anlamda bunların neler çektiğini anlamak için de olsa en azından onların yanında olduğunu göstermek için de onlar için ne gerekiyorsa biz zaten varız ama ben isterim ki ilimdeki bütün STK'ların hele hele özellikle güçlü, kuvvetli STK'ların da burada gelip basın açıklaması yapıp ses getirmesi anlamında onların dağdan indirilmesi için gündem yaratmak adına burada açıklamalarını beklerim. Ama ne yazık ki biz ilimizde bunu göremiyoruz. Biz her ne kadar engelliler derneği de olsak, engelli de olsak biz ilk günden beri olduğu gibi her zaman onların yanında olacağız. Gerekirse onlar kalırsa sabahlara kadar da kalacağız. Çünkü Allah kimseye göstermesin. Gerçekten de çok zor bir durum. Bu anlamda bunlar için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Allah kimseyi devletinden uzaklaştırmasın. Allah devletimize zeval vermesin. Biz her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız.”


İlginizi Çekebilir

BEBEK GİBİ BAKARAK, GAZİ OĞLUNUN HAYATA TUTUNMASINI SAĞLADI

VALİ ÇAKIR’DAN VEFA VURGUSU

“HERKESTEN ÇOK OKUYUN VE ARAŞTIRIN”

VALİ ÇAKIR’DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

ECZACILIK ÖĞRENCİLERİNE BURS MÜJDESİ

MUŞLU AİLELER "EVLAT NÖBETİ"Nİ SÜRDÜRDÜ

MAUN İLE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

NÜMİSMAT ALİ MIYNAT, KAZILARDA BULUNAN SİKKELERİ ANLATTI

MUŞLU GİRİŞİMCİNİN RESTORANI, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

DMD HASTASI DENİZ ALİ, TEDAVİSİ İÇİN DESTEK BEKLİYOR

  • Perşembe 23.4 ° / 10.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.9 ° / 10.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1