MUŞLU İŞ İNSANININ FABRİKASI KÜL OLDU

Bursa'da geri dönüşüm fabrikasında başlayan yangın, çevredeki 3 fabrikaya da sıçradı. Küle dönen fabrikalardan birinin Muşlu Özdemir ailesine ait olduğu öğrenildi

GÜNCEL 24.07.2024 12:13:00
MUŞLU İŞ İNSANININ FABRİKASI KÜL OLDU

MUŞLU İŞ İNSANININ FABRİKASI KÜL OLDU

Bursa'da geri dönüşüm fabrikasında başlayan yangın, çevredeki 3 fabrikaya da sıçradı. Küle dönen fabrikalardan birinin Muşlu Özdemir ailesine ait olduğu öğrenildi

 

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, Çelebi Mehmet Mahallesi'nde geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın sebebiyle çevredeki evler boşaltılırken; yangına itfaiye araçlarının yanında Toplumsal olaylara müdahalede kullanılan Bursa Emniyetinin TOMA ve Tarım Aş'nin sulama tankerleri de müdahale ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Çelebi Mehmet Mahallesinde bulunan Muşlu Özdemir ailesine ait geri dönüşüm fabrikasında saat 10.00 sularında başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Bina boyunca yükselen alevler sebebiyle yangının sıçraması ihtimali gözetilerek çevredeki evler tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken yangının olduğu fabrikaya yakın mesafede bulunan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde konumlanan toplumsal olaylara müdahalede kullanılan TOMA araçları ilk müdahaleyi yaptı.

Tedbir amacıyla etraftaki evler boşaltıldı

Geri dönüşüm fabrikasında başlayan yangın, çevredeki 3 fabrikaya da sıçradı. Yakındaki evler ise tamamen boşaltıldı. Trafik ekipleri mahalleye araç girişini kapattı.

Alınan bilgiye göre, saat 10.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Çelebi Mehmet Mahallesi'nde geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı. Hammaddeler kısa sürede tutuştu ve alevler büyüdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etse de alevler çevredeki kağıt, tekstil, köpük olmak üzere 3 fabrikaya sıçradı.

Fabrikaların yanındaki tüm evler de tedbir amacıyla boşaltıldı. Çevik kuvvetin toma araçlarının yanısıra, Tarım Aş'nin sulama tankerleri ve itfaiye ekiplerinin hem karadan hem de 40 metrelik merdivenle havadan müdahalesi sürüyor.

Trafik ekipleri de yoğunluk sebebiyle mahalleye söndürme ve görevli ekipler haricinde girişi yasakladılar.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: “Can kaybımız yok, ekipler söndürme çalışmalarına devam ediyor”

Olay yerine gelen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, can kaybının ve yaralanmanın olmadığını, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını ifade etti. Başkan Oktay Yılmaz, “Yıldırım'a, Bursa'ya geçmiş olsun diyorum. Çelebi Mehmet Mahallesi'nde geri dönüşümcülerin olduğu bölgede bir yangın çıkıyor. Kağıt deposunda başlıyor, akabinde de yorgan yapılan elyafların, süngerlerin olduğu depoya sıçrıyor. Büyük ölçüde yangın kontrol altına alınmış durumda, elyaf fabrikası haricinde. Herhangi bir can kaybımız yok. Konutlara sıçrama ihtimali de büyük ölçüde engellendi. Şu anda elyaf fabrikasındaki alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Diğer taraflarda da soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Oktay Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Fabrikanın yanındaki dokuma fabrikasında şu an bir problem yok. Sadece elyaf deposunda sorun devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi'nin tüm ekipleri alanda seferber oldu. Evlerin tahliyesi de söz konusu değil, önlemler alındı. Arada bir koridor oluşturuldu. Şu an için evlere sıçraması söz konusu değil. Helikopter istendi ama daha bölgeye ulaşmadı. Arkadaşlar değerlendiriyor. Can kaybı, yaralanma yok sadece maddi hasarlı bir yangın diyebiliriz.”

Yaşlı kadın yangından son anda kurtarıldı

Yanan fabrikanın hemen bitişiğinde bulunan evde yaşayan yaşlı kadın, yakınları tarafından evden çıkartılarak araç ile güvenli bölgeye götürüldü.

Sabah saatlerinde Çelebi Mehmet Mahallesi'nde kağıt fabrikasında çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi, TOMA ve sulama tankeriyle müdahale sürüyor. Yüzlerce meraklı vatandaş ise endişeli gözlerle siyah dumanları ve alevleri izledi. Yangının boyutu da havadan dron ile görüntülendi.

Fabrikaların çok yakın yerde bulunmasının ardından tüm evler tahliye edildi. Yanan fabrikanın bitişiğindeki evde yaşayan yaşlı kadını ise yakınları gelerek evden çıkardı. Araca bindirilen kadın güvenli bölgeye götürüldü. (İHA)