MUŞLU İŞ İNSANLARINDAN KOMŞU İLE 1,5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Muşlu iş insanları Ekin İrgin, Salih Aykan ve İbrahim Halil Toprak liderliğindeki Nitrovan Patlayıcı ve Mühimmat Anonim Şirketi, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde 1 milyar 525 milyon TL’lik yatırım yaparak bölge halkını sevindirdi.

EKONOMİ 28.08.2024 16:49:00
MUŞLU İŞ İNSANLARINDAN KOMŞU İLE 1,5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

MUŞLU İŞ İNSANLARINDAN KOMŞU İLE 1,5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

 

Muşlu iş insanları Ekin İrgin, Salih Aykan ve İbrahim Halil Toprak liderliğindeki Nitrovan Patlayıcı ve Mühimmat Anonim Şirketi, Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde 1 milyar 525 milyon TL’lik yatırım yaparak bölge halkını sevindirdi.

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki yatırımı olan Nitrovan Patlayıcı ve Mühimmat Fabrikasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Bitlis’in Adilcevaz ilçesi Hıdırşah Mahallesi ile Harmantepe Köyü arasında 220 bin metrekare arazi üzerinde NİTROVAN Patlayıcı Sanayi Anonim Şirketi tarafından kurulacak olan dinamit, mühimmat ve patlayıcı madde üretim tesisinin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bitlis’te toplam 1 milyar 525 milyon TL yatırım bedeli ile hayata geçirilecek patlayıcı madde üretim tesisinin temelini atıyoruz. 220 bin metrekarelik bir alan üzerine inşasına başlanan Nitrovan patlayıcı madde fabrikamız tamamlandığında bin kişilik istihdam oluşturacak, güvenlik kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu bir kısım mermiler burada üretilecektir. Bu Savunma Sanayi yatırımımızın da ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Temel atma törenine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ise yaptığı konuşmada, fabrika sayesinde vatandaşlara istihdam sağlanacağının vurgulayarak, “Adilcevaz’da Savunma Sanayi Fabrikasının temelini atacak olmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. Bugün burada temelini atacağımız Nitrovan patlayıcı maddeler fabrikasının bölgemize ve ülkemize önemli katkıları olacağını ifade etmek istiyorum. Savunma sanayimize çok önemli ürünler üretecek bir tesis olacaktır. Bu fabrikada savunma sanayiye her türlü patlayıcı madde, dinamit ve mühimmat üretimi yapacak olan bu tesis teknolojik anlamda da önemli ve modern bir fabrika olacaktır. 220 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan fabrikada bin kişiye istihdam sağlanacaktır. Bu bölgenin insanı Adilcevaz’ın insanı burada çalışacak ve istihdam olacaktır. Bu vesileyle bu kadar kıymetli bir fabrikanın burada yapılmasına vesile olan iş insanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum, memleketimize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

Firma Yetkilisi Emir Emre Ağaoğlu ise, “Fabrikamız savunma sanayiinin ihtiyaçlarına yönelik üretim yaparak hem iç pazardaki talebi karşılayacak hem de ihracat potansiyelini artıracaktır. Doğu’nun ve Güneydoğu’nun önemli fabrikalarından biri olacak tesisimiz, tam kapasiteyle çalışmaya başladığında büyük oranda ihracat ve üretim ağına sahip olacaktır. Üretilen ürünler ülkemizin savunma sanayisinde kullanılacak olup hem Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak hem de dünyadaki çeşitli ülkelere ihraç edilecektir” diye konuştu.

Ağaoğlu, “Fabrikamızın açılışı, Türkiye’nin savunma sanayiinde yeni bir dönemi temsil ediyor. Bu tesis, sadece üretim kapasitesiyle değil, aynı zamanda teknolojik yenilikleri ve üretim süreçlerindeki verimliliği ile de oldukça dikkat çekecek bir yatırımdır” ifadelerinde bulundu.

Savunma sanayiye önemli katkıları olacak olan patlayıcı fabrikasının temel atma törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Savunma Sanayi Başkanlığı Mühimmat Daire Başkanı Ender Uğur, Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, Nitrovan Patlayıcı ve Mühimmat Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ekin İrgin, İş insanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

İlginizi Çekebilir

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

KOBİ’LER İÇİN DESTEK BAŞVURUSU YARIN BİTİYOR

MUŞ TSO HEYETİ İSPANYA İŞ GEZİSİ ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİ

ASKON MUŞ İL BAŞKANLIĞI’NA DR. SERKAN KARADAĞ ATANDI

LAHANA TARLALARI EKONOMİYE 150 MİLYON LİRA KATKI SAĞLAYACAK

550 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE YARI ZAMANLI İSTİHDAM FIRSATI

YENİ DESTEK MODELİYLE MUŞ’TA MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİ İVME KAZANDI

MUŞ’TA TRAFİĞE KAYITLI ARAÇ SAYISI 42 BİN’İ AŞTI

MUŞ’TA KONUT SATIŞLARI EYLÜL’DE 400’Ü GEÇTİ

MUŞ’UN TÜKETİM HARCAMALARINDA BÖLGESEL KONUMU AÇIKLANDI

  • Perşembe 22.8 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cuma 21.6 ° / 12.1 ° false
  • Cumartesi 22 ° / 13.5 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4