MUŞ’TA KAÇAK SİGARAYA GEÇİT YOK: 350 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
Muş’ta kaçakçılıkla mücadele kapsamında emniyet birimlerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, piyasaya sürülmek istenen yüzlerce paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Muş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün koordinasyon içinde yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, kaçak ürün ticaretine yönelik operasyon gerçekleştirildi. Yapılan kontroller ve takipler neticesinde, gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen toplam 350 paket sigara tespit edilerek muhafaza altına alındı.
Operasyon kapsamında ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla bağlantısı olduğu belirlenen şüpheli şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli işlem başlatıldı. Soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Emniyet birimleri tarafından yapılan değerlendirmede, kaçakçılığın hem kamu düzenine hem de ülke ekonomisine ciddi zararlar verdiğine dikkat çekilerek, bu tür suçların önlenmesine yönelik denetim ve operasyonların artarak sürdürüleceği vurgulandı. Vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.