MUŞ’TA OTEL KONFORUNDAKİ YURTLAR MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı Muş’taki öğrenci yurtları eğitim öğretim yılı öncesinde tüm hazırlıkları tamamlanarak misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

EĞİTİM 11.09.2024 15:09:00
MUŞ’TA OTEL KONFORUNDAKİ YURTLAR MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

MUŞ’TA OTEL KONFORUNDAKİ YURTLAR MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı Muş’taki öğrenci yurtları eğitim öğretim yılı öncesinde tüm hazırlıkları tamamlanarak misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

 

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurtlarında eğitim öğretim yılı öncesi hazırlıklar tamamlandı. Üniversite öğrencilerine sıcak bir ortam sunmak için gece gündüz hummalı bir çalışma yürütülen yurtlar öğrencilerin ikinci evi olacak. Yaz mevsimi boyunca yapılan çalışmalar ile yurtlar barınma ihtiyacının yanında, sosyal ve kültürel etkinliklerin de yapılacağı alanlar oldu.

Eylül ayı ile birlikte başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi Gençlik Spor Bakanlığına bağlı yükseköğretim öğrenci yurtlarında başlatılan hazırlıklar kapsamında sosyal, sanat ve kültürel etkinliklerin yapılacağı yeni alanlar oluşturulurken zarar gören yerler de onarılıp boya badanadan tutun birçok konuda çalışmalar tamamlanarak öğrencilere hazırlandı.

Yapılan hazırlıklar ile ilgili olarak bir açıklama yapan Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, öğrencilerin Muş’taki evi olan yurtlar her zaman olduğu gibi yine en güzel şekilde hazırladıklarını ve misafirlerini ağırlayacağını belirtti.

  • “ÖĞRENCİLER İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ”

Yeni eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencilerinin faydalanacağı yurtların hazır olduğunu aktaran Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Yurtlarımızın tamamı tam kapasite ile eğitim öğretime hazır hale getirildi. Yeni eğitim öğretim döneminde de yurtlarımızda barınacak olan öğrencilerimiz için barınma ihtiyacının yanında ayrıca sosyal ve kültürel etkinliklerde aktif yer almalarını sağlayacak projeler hayata geçirdik. Yurtlarımızda genç ofislerimiz bünyesinde geçen yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerimize yıl boyunca daha modern eğitim sınıflarında çeşitli kurslar düzenleyerek boş vakitlerini kaliteli bir şekilde değerlendirmelerine olanak sağlayacağız. Ayrıca yurtlarımızda oluşturduğumuz kitap kafeler ile de yine öğrencilerimizin kaliteli vakit geçirebilecekleri alanları onların hizmetine açtık. Ayrıca yine üniversite yerleşkesinde yapmış olduğumuz genç ofis ve gençlik merkezinde yapacağımız kültür sanat etkinlikleri ile sadece yurtlarımızda barınan öğrencilerimize değil tüm üniversite öğrencilerine hitap edeceğiz. Yurt yerleştirme sonuçlarının ardından ilimize gelecek olan öğrenci kardeşlerimizi havaalanında, otogarda karşılayarak şehrimizi gezdirdikten sonra barınacakları yurtlarına götüreceğiz. Yeni eğitim öğretim yılında gençlerimizi Muş’taki evleri olan yurtlarımıza bekliyoruz. Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar dilerim.” dedi.

  • “YURTLARDAKİ KONFORU ARTTIRARAK HİZMET KALİTEMİZİ YÜKSELTTİK”

Müdür Taşdemir, açıklamasının devamında ise Muş’taki yurtlar ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi: “Muş ilimize başvuru yapan tüm öğrencilerimiz yurtlara yerleştirildi. Üniversite hayatları boyunca yuva sıcaklığında öğrencilerimize hizmet verecek olan Muş GSB yurtlarımızda her şey öğrencilerimizin rahatı için dizayn edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak son yıllarda yurtlardaki konforu arttırarak hizmet kalitemizi yükselttik. Gelmiş olduğumuz noktada öğrenciler bizleri tercih ediyorlar. İlimizde toplam yurt kapasitesi 4 bin 453’tür. Şu anda yurtlarda kalan öğrenci sayısı ise 4 bin 316’dır. Hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmayacak. Yurtlarımız 7/24 kamera sistemiyle izlenmekte güvenliğini tamamen kendi personelimizden sağlamaktayız. Bu nedenle öğrencilerimiz kendilerini huzurlu bir ortamda ve güvenli bir ortamda olacaklar. Yurtlarımızda temizlik görevlilerimiz hijyen konusunda sürekli görevlerinin başındalar. Otel konforunda hizmetin verilebilmesi, öğrencilerimizin daha rahat edebilmesi için hem personel olarak hem idare olarak en kaliteli hizmeti gençlerimize oluşturmaya gayret ediyoruz. Kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için aralıksız çalışıyoruz. Gençlerimize bu güzel imkanları sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak’a ve Sayın Valimiz Avni Çakır’a teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

  • BULANIK VE VARTO’DA ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLMAYACAK

Müdür Taşdemir, Bulanık ve Varto ilçelerinde de öğrencilerin barınma sorunu yaşamamaları için 150’şer kişilik apartların kiralandığını belirterek: “Bulanık ve Varto’da yurtlarımız olmamasına nedeniyle buralarda Meslek Yüksekokullarında eğitim gören öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto teşkilat Başkanlığı tarafından finanse edilmesiyle 150’şer kişilik apartlar kiralanarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Bulanık ve  Varto’da eğitim alacak öğrenciler kiralanan yurtlarımızdan ücretsiz bir şekilde faydalanacak.” dedi 


İlginizi Çekebilir

REKTÖR ALİCAN, VARTO'DA YENİ DÖNEM HAZIRLIKLARINI YERİNDE İNCELEDİ

MUŞ’TA OTEL KONFORUNDAKİ YURTLAR MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

UZMANINDAN ERGENLİK DÖNEMİNDE OKULA UYUM SÜRECİ İLE İLGİLİ ÖNERİLER

109 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

İLK DERS ZİLİ ÇALIYOR

ÇAKIR, “YAVRULARIMIZIN EN GÜZEL ŞEKİLDE YETİŞTİRİLMESİ HEPİMİZİN ORTAK HEDEFİDİR”

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNCESİ UZMANLARDAN ÇANTA KULLANIMI UYARISI

MUŞ'TA HİÇ BİR ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMADI

MUŞ VAKFI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

REKTÖR ALİCAN, “SİZ BİZİM İÇİN BİZİM EVLATLARIMIZDAN DAHA KIYMETLİSİNİZ”

  • Cuma 21.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.9 ° / 10.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.7 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1