MUŞ'TAN GİTTİ, ŞİFAYI DENİZLİ'DE BULDU

Muş'ta yaşayan ileri derece KOAH hastası olduğu gerekçesiyle tedavi olamayan yaşlı kadın, Op. Dr. Yunus Acar'ın kendisini uyutmadan yaptığı safra kesesi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

SAĞLIK 9.10.2024 15:17:00
MUŞ

MUŞ'TAN GİTTİ, ŞİFAYI DENİZLİ'DE BULDU

Muş'ta yaşayan ileri derece KOAH hastası olduğu gerekçesiyle tedavi olamayan yaşlı kadın, Op. Dr. Yunus Acar'ın kendisini uyutmadan yaptığı safra kesesi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

 

Denizli'de ileri derecede KOAH hastası olduğu gerekçesiyle 2018 yılından beri gittiği hastanelerde anesteziye uygun görülmeyen yaşlı kadın, Özel Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Acar'ın kendisini uyutmadan yaptığı safra kesesi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Safra kesesindeki taşlar nedeniyle dayanılmaz ağrılar çeken Meltem Doğru, 2018 yılından bu güne kadar çeşitli sağlık kuruluşlarına müracaat ederek şifa aradı. İleri evre KOAH hastalığı nedeniyle genel anesteziye uygun görülmeyen yaşlı kadın, müracaat ettiği hastanelerde bu gerekçe ile ameliyat edilmedi. Denizli Özel Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Acar ile tanışan yaşlı kadın, kendisini 6 yıldır çektiği acılardan kurtaracak tedavi sürecine girdi. Genel anestezi verilmeden spinalin anesteziyle belinden uyuşturulan hasta, uyutulmadan kapalı yöntem ile yapılan safra kesesi ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

“Belden uyuşturma ile spinal ve genel anestezi vermeden kapalı ameliyat yapmak mümkün”

Hastanın genel anesteziye uygun görülmediği için çoğu hastanelere gezdiklerini ama hastayı uyutmadan kapalı belden uyuşturmayla ameliyat kararı verdiklerini ve başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığını kavuştuğunu belirten Genel Cerrahi Op. Dr. Yunus Acar, “Hastamızın ileri evre KOAH hastalığı nedeniyle genel anesteziye uygun görülmediği için çoğu hastanede ameliyat olamaz demişler. Hastada safra kesesinden kaynaklı, safra kesesi taşlarından kaynaklı ağrılardan çok mustarip olduğunu söyledi. Bu durumda biz de anestezi ekibimizle birlikte belden uyuşturmayla, spinalin anestezi ile genel anestezi vermeden, hastayı uyutmadan kapalı yöntem ile safra kesici ameliyatını yapabileceğimizi karar verdik. Aynı şekilde gün içerisinde hastamız sabah geldi, aynı gün ameliyatını oldu. Ertesi günde hastamızı herhangibi bir sorun olmadan taburcu ediyoruz. Belden uyuşturma ile spinal anestezi ile genel anestezi vermeden bu ameliyatı kapalı yapmak mümkün” şeklinde konuştu.

“2018'den beri hastaneye geziyoruz, çareyi burada bulduk”

Annesiyle birlikte birçok hastaneye gittiklerini ama hiçbirinin kabul etmediğini ve en sonunda Tekden Hastanesi'ne gelip annesinin sağlığını kavuştuğunu belirten hastanın oğlu Metin Doğru ise “Muş'tan geliyoruz. Annemi bir sürü hastaneye götürdüm ama tedavi için hiçbiri yanaşmadılar. İstanbul, Erzurum gibi yerlerdeki hastanelere gittik ama yanaşmadılar. Denizli'de Yunus Hoca'yı yönlendirdiler. Şimdi buraya getirdik. Allah'a şükür annemin durumu çok iyi. Çok teşekkür ederiz. Safra kesesinde ve bir de annem KOAH hastası. Kendisini 2018'den beri birlikte her hastaneye gezdik ama dediğim gibi yanaşmadılar. Şimdi Yunus Hoca'nın yanına getirdik ve iyileşti. Tekden Hastanesi'ne ve Yunus Hocamıza çok teşekkür ederiz” dedi. (İHA)

İlginizi Çekebilir

ORGAN BAĞIŞI HAFTASINDA ÜNİVERSİTEDE BİLİNÇLENDİRME STANDI

MEMORIAL HASTANESİNDEN MUŞ ESNAFINA SAĞLIK DESTEĞİ

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKEN KAMU SPOTLARI HAZIRLANDI

MUŞ’TAN AİLE HEKİMLERİ KAYSERİ’DEKİ UYUM EĞİTİMİNE KATILDI

2025 YILINDA YAPILAN TARAMALARDA 127 KİŞİYE KANSER TANISI KONULDU

“MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI” ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

BAŞHEKİM DR. SÖYLEMEZ'İN İSMİ MALAZGİRT DEVLET HASTANESİ'NDE YAŞATILACAK

AMBULANS UÇAK TATAR BEBEK İÇİN HAVALANDI

HASTANE KORİDORLARINDAN UMUT YOLCULUĞUNA

"12. ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ" SONA ERDİ

  • Salı 18.4 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.8 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7