Tarih: 25.07.2024 16:14

“MUŞ’UN EVLADINI UYUŞTURUCUYA KURBAN EDEMEYİZ”

Facebook Twitter Linked-in

“MUŞ’UN EVLADINI UYUŞTURUCUYA KURBAN EDEMEYİZ”

Bingöl’de madde bağımlısı şüphelinin, 4 kişiyi öldürdüğü 5 kişiyi de yaraladığı olaya ilişkin açıklama yapan Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, “Ülkemizin ve toplumuzun kanayan yarası madde bağımlılığı gün geçtikçe artıyor ve yıkımları da beraber getiriyor”

 

Bingöl’de madde bağımlısı bir genç dehşet saçtı. Elindeki bıçakla çevredekilere saldıran madde bağımlısı genç, 4 kişiyi öldürdü, 5 kişiyi de yaraladı.

Olaydan sonra Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nden bir açıklama geldi. Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, “Ülkemizin ve toplumuzun yarayan kanası madde bağımlılığı gün geçtikçe artıyor ve yıkımları da beraberinde getiriyor. Madde içen biri kontrolden çıkıyor. Sağlam muhkemi yeteneğini kaybediyor. Beyin istem dışı hareket ediyor.” dedi.

“Muş’un evladını uyuşturucuya kurban edemeyiz” diyen Başkan Bingöl, “Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği olarak açıklamamız, ülkemizin ve toplumuzun kanayan yarası madde bağımlılığı gün geçtikçe artıyor ve yıkımları da beraber getiriyor. Madde içen biri kontrolden çıkıyor sağlam muhkemi yeteneğin kaybediyor. Beyin istem dışı hareket ediyor. Hem kendine hem sevdiklerine zararlar vermekteler. Gözleri maddenin etkisiyle Ailesini eşini ve çocuklarını görmüyorlar. Bir anlık kriz veya madde etkisiyle Bingöl’de yaşanan vahim olay gibi kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Artık çok dersler çıkarmalıyız. Top yekûn mücadele etmek gerekiyor. Seminerlerle, broşürlerle, konferanslarla değil sahada Kamu STK iş birliği içinde adım atmak gerekiyor. Bizlerin ilimizde yapmış olduğu hizmetler ortada. Bir insanı kurtarmak için emek veriyoruz. Muş gençliği uyuşturucu ile mücadele derneği olarak, ilimizde bağımlıkla mücadele ediyoruz. Hiçbir Muş’un evladını uyuşturucuya kurban etmek istemiyoruz. Aileler perişan bir şekilde. Aile bireyleri ile birlikte derneğimize yanımıza geliyorlar yardım istiyorlar. Hangi Anne baba çocuğunun madde bağımlısı olmasını ister? Hiç kimse istemez. Bir anlık boşluk insanı bataklığın içine atıyor. Bizlere son iki günde müracaat eden aile sayımız 3. Bunlara sahip çıkmazsak, hepsi yok olup gidecekler. Ya cezaevine ya da ölüp gidecekler. Arkada gözü yaşlı Anneler kalacak. Özellikle de bir an önce ciddi adımlar atılmalı. Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak bağımsız yaşam merkezi kurulması gerekiyor diyoruz.” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —