Tarih: 11.07.2024 17:58

ÖĞRENCİLER BİLİM VE SANAT ETKİNLİKLERİYLE BULUŞUYOR

Facebook Twitter Linked-in

ÖĞRENCİLER BİLİM VE SANAT ETKİNLİKLERİYLE BULUŞUYOR

Muş Alparslan Üniversitesi ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen projeyle çocuklar, bilim ve sanat etkinlikleriyle buluşuyor.

 

Muş Alparslan Üniversitesi ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen 'Bilim ve Sanat Sahnede Buluşuyor' projesi kapsamında, 1071 Malazgirt Kültür Merkezi'nde çocuklar için etkinlikler düzenlendi.

Proje kapsamında öğrencilere Türk bilim insanları hakkında bilgiler verilirken, drama, tiyatro ve müzik gibi sanat dallarıyla bilim ve bilim insanları anlatıldı. Ayrıca öğrenciler kendi senaryolarını oynatarak tiyatroyla buluştu. Projenin amacı, ortaokul öğrencilerinin bilime ve bilim insanlarına olan ilgilerini artırmak ve onları üniversite ortamıyla tanıştırmaktır.

Muş Alparslan Üniversitesi ve TÜBİTAK tarafından düzenlenen projeyle çocuklar, bilim ve sanat etkinlikleriyle buluşuyor. "Bilim ve Sanat Sahnede Buluşuyor" projesi kapsamında 1071 Malazgirt Kültür Merkezinde etkinlikler düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdinç Öcal, gazetecilere yaptığı açıklamada, köy ve merkez okullardan getirilen öğrencilere Türk bilim insanlarını anlattıklarını söyledi. Her gün farklı bir bilim insanını konu alan oyun sergilediklerini belirten Öcal, şunları kaydetti, "Drama, tiyatro, müzik gibi dallarla bilimi ve bilim insanlarını anlatıyoruz. Ayrıca deneysel uygulamalarımız oluyor. Öğrenciler, Hacivat ve Karagöz ile kendi yazdıkları senaryoları oynatıyorlar. Amacımız ortaokul öğrencilerimizin bilime, bilim insanlarına karşı tutumlarını olumlu yönde geliştirmek ve onları tiyatroyla buluşturmak. Birbirleriyle kaynaşıp üniversite ortamında nasıl etkinlik yapılabileceğini görüyorlar. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ortaokul öğrencilerini seçmeye çalıştık. Hem başarılı hem de tatile gidemeyen öğrencilerimiz için bir ödül olsun da istedik. Tatile gidemedik, burada eğlenerek öğrenmeye devam ediyoruz. Bu anlamda da yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmiş oluyorlar. Projemizde birçok eğitmenimiz, birçok uzmanımız var. Alanında uzman eğitmenlerimiz öğrencilerimizle birlikte oluyorlar. Görsel sanatlar etkinliklerimiz oluyor. Profesyonel bir tiyatro sanatçısı da o bilim insanı sahnede canlandırıyor.”

Çocuklara sanatı kullanarak bilimi ve bilim insanlarını anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Dr Öcal, “İlerleyen yıllarda akademik hayatlarında da bu çalışmaların, bu projelerin etkisiyle oluşacağını düşünüyoruz. Aziz Sancar gibi Farabi gibi Türk Müslüman bilim insanlarını da görsünler. Kendilerinin de bir gün ilerleyen yıllarda bilim insanı olacaklarını düşünebilsinler istiyoruz. Projemizin gelecek adına hedefi Küçük bilim insanlarını şimdiden gelecek yıllardaki büyük keşiflere hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —