“ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ İL VEYA İLÇE ELİYLE GİDERİLMELİDİR”

Memur-Sen Muş Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mahir Barışan, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin mağduriyetinin il veya ilçe emriyle giderilmesi gerektiğini belirtti.

EĞİTİM 20.08.2024 18:33:00
“ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ İL VEYA İLÇE ELİYLE GİDERİLMELİDİR”

“ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ İL VEYA İLÇE ELİYLE GİDERİLMELİDİR”

 

Memur-Sen Muş Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mahir Barışan, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin mağduriyetinin il veya ilçe emriyle giderilmesi gerektiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Mahir Barışan, yetki devri yapılmasına vurgu yaptı. Başkan Barışan, “Eğitim-Bir-Sen olarak Bakanlığa başvurarak mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerimiz için kişinin tercihine bağlı olarak mazeretin bulunduğu il veya ilçe emrine atama yapılması konusunda gerekli düzenlemenin gerçekleştirilmesini; bunun mümkün olmaması halinde eğitim kurumlarının ihtiyacı çerçevesinde öğretmenlerin mazereti ve coğrafi mesafe de dikkate alınarak il içinde yer değişikliği işlemlerinin valiliklerce gerçekleştirilmesi konusunda yetki devri yapılmasını talep ettik. Bakanlık tarafından 2024 yaz tatili öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme sonuçları açıklanmıştır. Buna göre çok sayıda talebin karşılandığı görülmekle birlikte yine de talepleri karşılanmayan ve bu nedenle mağdur duruma düşecek çok sayıda öğretmen bulunmaktadır” dedi.

Yer değişikliği taleplerinin karşılanmamasının eğitim-öğretim sürecini zora soktuğunu ifade eden Barışan şunları kaydetti, “Öğretmenlerimizin aile bütünlüğünün sağlanamaması, sağlık problemlerine çözüm olacak veya diğer mazeret durumlarını giderecek yer değişikliği taleplerinin karşılanamaması, öğretmenlerin moral ve motivasyonlarını olumsuz etkileyerek eğitim-öğretim sürecini de zora sokmaktadır.

Bu amaçla “Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Süreci Tespitler ve Bir Model Önerisi” raporumuzda önerdiğimiz atama/yer değişikliği süreç önerisinin, mevcut sorunu büyük oranda çözüme kavuşturacağı; mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinin isteğe bağlıda olduğu gibi iller arası ve il içi olarak ayrı ayrı yapılması ve il içi yer değişikliğinde sıra uygulamasına geri dönülmesinin mağduriyetleri önleyeceği görülmektedir. 

Mazeretleri nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılanamayanlar yönünden Bakanlıkça il ya da ilçe emri uygulanmak suretiyle doğacak mağduriyetlerin önüne geçilmiştir. Bu durum 2024 yaz tatili dönemi için de aynı uygulamanın yapılması yönünde haklı bir beklenti oluşturmuştur. Geçmiş yıllardaki tecrübe, uygulamanın eğitim-öğretime olumsuz bir etkisinin olmayacağını ortaya koymaktadır. 

Bu bağlamda, Bakanlıktan, öncelikle 2024 yılı yaz tatili döneminde mazerete bağlı yer değişikliklerinde kişinin tercihine bağlı olarak mazeretin bulunduğu il veya ilçe emrine atama yapılması konusunda gerekli düzenlemenin yapılması, bunun mümkün olmaması halinde eğitim kurumlarının ihtiyacı çerçevesinde öğretmenlerin mazereti ve coğrafi mesafe de dikkate alınarak il içinde yer değişikliği işlemlerinin valiliklerce gerçekleştirilmesi konusunda yetki devri yapılması ve nihayetinde mazerete bağlı yer değişikliği işlemlerinin iller arası ve il içi olarak ayrı ayrı yapılması ve il içi yer değişikliğinde sıra uygulamasına geri dönülmesi konusunda ilgili yönetmelikte değişikliğe gidilmesi konusunda gerekli düzenlemenin gerçekleştirilmesini istedik.”

İlginizi Çekebilir

ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI İÇİN DYK KURSLARI MERCEK ALTINDA

BULANIK’TA LGS İÇİN AKADEMİK BAŞARI PLANI UYGULAMAYA ALINDI

KİTAP DOSTU ÖĞRENCİLER KAYMAKAM KOŞANSU İLE BULUŞTU

YENİ EĞİTİM YUVASI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

“KORKMA! GENÇLİĞİN RUHU BURADA” TEMALI YARIŞMALARDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

MUŞLU ÖĞRENCİDEN “SANA EMANET” YARIŞMASINDA TÜRKİYE DERECESİ

ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISINDA İKİNCİ DÖNEM ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

ALTAY’DAN İKİNCİ DÖNEM MESAJI: “EĞİTİM, GELECEĞİ İNŞA ETME SÜRECİDİR”

BARIŞAN’DAN EĞİTİM SİSTEMİ UYARISI: “SORUNLAR ÇÖZÜMSÜZ BIRAKILIYOR”

İKİNCİ DÖNEM KIRMIZI-BEYAZ COŞKUYLA BAŞLADI

  • Cuma 10.8 ° / 8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 15.6 ° / 6.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12