ONKOLOJİ GÜNLERİ’NDE METASTATİK MEME KANSERİ KONUSU MASAYA YATIRILDI

Muş’ta düzenlenen “12. Uluslararası Onkoloji Günleri”nde metastatik meme kanseri ve erken tanı yöntemleri detaylı biçimde ele alındı; 18 ülkeden 400 katılımcı, bilim insanları ve kanseri yenmiş bireylerle bilgi alışverişinde bulun

SAĞLIK 28.09.2025 13:50:00
ONKOLOJİ GÜNLERİ’NDE METASTATİK MEME KANSERİ KONUSU MASAYA YATIRILDI

ONKOLOJİ GÜNLERİ’NDE METASTATİK MEME KANSERİ KONUSU MASAYA YATIRILDI

Muş’ta düzenlenen “12. Uluslararası Onkoloji Günleri”nde metastatik meme kanseri ve erken tanı yöntemleri detaylı biçimde ele alındı; 18 ülkeden 400 katılımcı, bilim insanları ve kanseri yenmiş bireylerle bilgi alışverişinde bulundu.

 

Muş’ta Genç Birikim Derneği tarafından organize edilen “12. Uluslararası Onkoloji Günleri”, kanser bilimi ve tedavi yöntemlerine dair kapsamlı oturumlarla katılımcılara önemli bilgiler sundu.

Muş Alparslan Üniversitesi 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Birlikte İyiyiz” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, 18 farklı ülkeden akademisyenler, kanseri yenmiş bireyler, öğrenciler ve gönüllülerden oluşan yaklaşık 400 katılımcıyı bir araya getirdi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panellerden biri, özellikle Metastatik Meme Kanseri üzerine odaklandı. Oturumda, metastatik meme kanseri tanısı konulan hastaların tedavi süreçleri, mevcut terapötik yaklaşımlar, hasta bakımındaki yenilikçi yöntemler ve hastaların yaşam kalitesini artırmaya yönelik stratejiler detaylı biçimde ele alındı. Katılımcılar, hastalığın erken tanı olanakları, tedavi seçenekleri ve multidisipliner bakım modelleri hakkında güncel bilgiler edindi.

Dernek Başkanı Salih Yüce, Uluslararası Onkoloji Günleri’nin her yıl daha kapsamlı ve geniş katılımlı bir organizasyon hâline geldiğini belirtti. Yüce, “12’ncisini düzenlediğimiz bu etkinlikte, 18 ülkeden yaklaşık 400 değerli katılımcı bizlerle birlikte oldu. Bilim insanlarımız, kanser konusunda elde edilen en yeni bilgileri hem hastalarımızla hem de sağlık çalışanlarımızla paylaştı. Gençlerin, kanserle mücadele eden bireylerin ve hemşirelerin etkinlikte bulunması, etkinliğimizin önemini daha da artırıyor” ifadelerini kullandı.

Derneğin Bilim Kurulu Üyesi ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Sönmez ise, onkoloji alanındaki gelişmelerin paylaşılmasının toplumun bilinçlenmesi açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Sönmez, “Kanser tanısı almış hastalarımızla ve Muş ile çevre illerden gelen vatandaşlarla bir araya gelerek onkoloji biliminin ulaştığı son noktaları aktarıyoruz. Kanserden korunmak için yapılması gerekenler, tanı konulduğunda izlenecek yollar ve tedavi sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında katılımcılar bilgilendiriliyor” dedi.

Sönmez, gençlerin bu tür etkinliklerdeki rolüne de değinerek, “Erasmus programı kapsamında aramıza katılan birçok genç, hem kendi sağlık bilincini artırıyor hem de ailelerini ve çevrelerini bilgilendirme fırsatı buluyor. Kanserle mücadelede en büyük gücümüz, bilgiye sahip olmak ve dayanışma içinde olmaktır. Bilgi arttıkça korkular azalır, tedaviye yaklaşımımız güçlenir ve korunma yollarını daha etkin şekilde uygularız. Bu sayede hep birlikte daha sağlıklı bir gelecek inşa edebiliriz” diye konuştu.

Etkinlik boyunca düzenlenen diğer panellerde ise, erken evre meme kanseri, onkolojik bakımda yenilikçi yöntemler, psikososyal destek ve hastaların yaşam kalitesini artırmaya yönelik stratejiler ele alındı. Katılımcılar, uluslararası bilim insanlarıyla doğrudan iletişim kurma ve kendi sorularını uzmanlara yöneltme fırsatı da buldu.

“12. Uluslararası Onkoloji Günleri” kapsamında gerçekleştirilen tüm oturumlar, hem bilimsel bilgi aktarımı hem de toplumsal farkındalık açısından katılımcılar için önemli bir deneyim sundu.

İlginizi Çekebilir

AMBULANS UÇAK TATAR BEBEK İÇİN HAVALANDI

HASTANE KORİDORLARINDAN UMUT YOLCULUĞUNA

"12. ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ" SONA ERDİ

MUŞ’A 500 YATAKLI DEPREM DAYANIKLI HASTANE GELİYOR: 454 SİSMİK İZOLATÖR KULLANILDI

ONKOLOJİ GÜNLERİ’NDE METASTATİK MEME KANSERİ KONUSU MASAYA YATIRILDI

GÖNÜLLÜLERDEN "KANSER FARKINDALIĞI" YÜRÜYÜŞÜ

MUŞ’TA ONKOLOJİ BULUŞMASI: “BİRLİKTE İYİYİZ” MESAJI

ONKOLOJİ GÜNLERİNDE ERKEN TEŞHİS VURGUSU

54 YAŞINDAKİ KADIN 15 YIL SONRA YENİDEN GÜLÜMSEYEBİLECEK

YENİDOĞAN BEBEK HELİKOPTERLE VAN’A SEVK EDİLDİ

  • Perşembe 24.2 ° / 13 ° Güneşli
  • Cuma 17.2 ° / 12.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 18.2 ° / 11.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2