Tarih: 04.07.2024 18:02

ÖRTÜ YANGINI KORKUTTU

Facebook Twitter Linked-in

ÖRTÜ YANGINI KORKUTTU

Bayrak Tepe’de çıkan örtü yangını, itfaiye, AFAD, özel harekat, Mehmetçik ve Orman İşletme ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü

 

Muş'ta çıkan örtü yangını itfaiye, özel harekat ve Mehmetçik’in müdahalesiyle kontrol altına aldı.

Karşıyaka Mahallesi Bayrak Tepe mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı örtü yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü, 49’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı, AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü ile Muş Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin 2 saatlik çalışma sonucu söndürüldü ve soğutma çalışması yapıldı. Bir vatandaş ise kaplumbağayı yangın bölgesinden uzaklaştırdı.

Muş İtfaiye Müdürü Fahrettin Algan, gazetecilere, ihbar üzerine 3 araç ve 8 personelle olay yerine intikal ettiklerini söyledi. Daha sonra yangın bölgesine AFAD, polis, asker ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerin geldiğini ifade eden Algan, "Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan yangını söndürdük. Bu yıl fazla ot var, dolayısıyla yangınlarda çok oluyor. Ekiplerimiz ile birlikte yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması başlattık." dedi.

Orman İşletme Şefi Gökhan Alkış ise "112 Acil Çağrı Merkezinden bize gelen ihbarı hemen değerlendirdik. İlk müdahale aracımız olan arasöz 12 kişilik ekiple hemen olay yerine intikal ettik. Olay yerine geldiğimizde örtü yangını şeklinde ilerliyordu. İş makinesi yardımı ile yangının önünü kestik ve ardından kontrol altına aldık. Ekiplerimiz soğutma çalışması yaptı" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —