Tarih: 23.12.2020 20:59

OYUNCAK İSTEYEN KÖYDEKİ ÇOCUKLAR OYUNCAKLARINA KAVUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

OYUNCAK İSTEYEN KÖYDEKİ ÇOCUKLAR OYUNCAKLARINA KAVUŞTU

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT) gönüllüleri sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşıp oyuncak isteyen Yukarı Yongalı köyündeki çocuklara oyuncaklarını ulaştırdı.

 

Topluluk gönüllüleri çocuklara çeşitli oyuncakların yanısıra, kitap ta hediye edip pasta ikramında bulundu. Hayırda Buluşanlar Topluluğuna Muş Gençlik Merkezinden de bazı gönüllüler eşlik etti. Topluluğun geleceğini öğrenen çocuklar saatler öncesinden köy meydanına toplanarak gelecek olan hediyelerini beklediler. Topluluk gönüllüleri çocukları korona virüsünden korunmaları için de çeşitli hatırlatmalardan bulunarak çocuklara maske dağıttı.

Topluluk gönüllülerinden Merve Nur Toktaş şunları söyledi:” Pandemi sürecinden dolayı okulların kapalı oluşu, çocukların rahat bir şekilde bir araya gelip oynayamaması çocukların dünyalarına olumsuz etkiler bırakmakta. Özellikle kırsalda yaşayan çocuklar oyuncaklarla oynama, zaman geçirme konusunda daha çok sıkıntı çekmekte. Getirdiğimiz oyuncaklarla oynayıp mutlu olmaları bizleri de mutlu edecektir. Gelmişken onlar için bir sürpriz de yaparak yaş pasta getirip y aklaşık yirmi çocuğumuza ikramda bulunduk. Pandemiden dolayı dışarda pastamızı ikram ettik. Kendileri için okuma kitaplarını da getirip dağıttık. Gönül isterdi ki onlarla daha fazla zaman geçirelim ama pandemiden dolayı ziyareti kısa kesmek zorunda kaldık. İnşaallah en kısa zamanda, virüsün olmadığı bir zamanda onlarla tekrar buluşuruz. Katkı sunan herkese de çok teşekkür ederiz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —