‘OYUNLAŞTIRILMIŞ YAPARAK ÖĞRENME İLE GİRİŞİMCİLİK’ KİTABI ÇIKTI

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeliha Tekin, ‘Oyunlaştırılmış Yaparak Öğrenme ile Girişimcilik’ adlı kitabı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi akademisyeni Doç. Dr. Selva

KÜLTÜR SANAT 30.11.2021 18:33:00
‘OYUNLAŞTIRILMIŞ YAPARAK ÖĞRENME İLE GİRİŞİMCİLİK’ KİTABI ÇIKTI

‘OYUNLAŞTIRILMIŞ YAPARAK ÖĞRENME İLE GİRİŞİMCİLİK’ KİTABI ÇIKTI

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeliha Tekin, ‘Oyunlaştırılmış Yaparak Öğrenme ile Girişimcilik’ adlı kitabı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi akademisyeni Doç. Dr. Selva Staub ile birlikte yazdı.

 

Türkiye’de ilk defa 2019 yılında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi akademisyeni Doç. Dr. Selva Staub tarafından başlatılan ‘Oyunlaştırılmış Yaparak Öğrenme ile Girişimcilik’ metodunun ilk eğitmeleri arasında ye alan Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeliha Tekin, ‘Oyunlaştırılmış Yaparak Öğrenme ile Girişimcilik’ metodu ile ilgili yazılan kitabı Doç. Dr. Selva Staub ile birlikte yazdı.

Doç. Dr. Selva Staub ve Doç. Dr. Zeliha Tekin tarafından yazılan kitap raflardaki yerini alırken kitapta girişimcilik ile ilgili salt literatür bilgisinden kurtararak uygulama örnekleri verilerek, film ve kitap tavsiyelerinde bulunuldu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve ABD Ankara Büyükelçiliği ‘Federal Assistance Award’ desteğiyle hayata geçirilen Yaratıcı Girişimcilik Programı ile Türkiye genelinde genel olarak teorik ve kavramsal öğrenme üzerine pasif ve geleneksel olarak gerçekleşmesinden kaynaklanmış, akademisyenlerin ve öğrencilerin iş birliği geliştirmelerine yardımcı ortamlar oluşturularak bu ihtiyacın giderilmesi için eğitimler verildi.

Doç. Dr. Zeliha Tekin konu ile ilgili verdiği bilgilerde şunları dile getirdi: “Girişimcilik, bir toplumun gelişmesindeki en önemli katalizörlerden biridir. Dolayısı ile çeşitli eğitim kademelerinde girişimci kafa yapısına sahip bireylerin yetiştirilmesi önem arz etmektedir. Girişimciliğin, bireysel ve toplumsal refahı artırdığı bilinen bir gerçektir, bu nedenle pek çok ülkede olduğu gibi, son on yıldır Türkiye’de de girişimciliğe daha fazla önem verilmeye başlanmıştır. Çünkü, girişimcilik faaliyetleri ülke kalkınmasında ekonomik bir değer oluşturur ve kar elde etmenin yanında, kullanılmayan potansiyeli aktif hale getirmenin ve yeni iş sahaları oluşturmanın da en etkili yoludur. İşsizlik sorununun yüksek olduğu ülkemiz de bu sorunun çözümüne de önemli katkı sağlamaktadır. Mesleki eğitimlerin ya meslek liselerinde ya da üniversitelerde verildiği göz önüne alındığında, genç nüfusun almış olduğu eğitim ile işsizlik oranlarındaki bağlantıya dikkat çekmek gerekir.  Günümüz eğitim sisteminde mesleki eğitimden uzaklaşılarak yalnızca teoriye dayalı bir eğitim verilmesi, mesleki alanlarda uzmanlaşma eksikliği ve girişimci, yaratıcı birey eksikliği sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bu durum ise meslek lisesi ve üniversite mezunlarına istihdam fırsatı yaratması beklenen girişimcilik eğitiminin amacına ters düşmektedir. Sonuç olarak, Oyunlaştırılmış Yaparak Öğrenme başta girişimcilik olmak çeşitli derslerde, eğitimlerde genç ve yetişkin grubuna giren öğrencilerde öğrenmeyi daha kolaylaştıran, korku ve endişelerin üstesinden gelinmesini sağlayan bir metot olarak kullanılmalı ve bu metot ders ve eğitimlerde yaygınlaştırılmalıdır.  Ayrıca hem girişimcilik ekosisteminin hem de zihin yapısının değişimi için öğrenme çıktılarının daha somut temeller üzerine oturtulması konusunda çalışmalara ağırlık verilmelidir” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

BULANIK’TA AHISKA TÜRKLERİ GECESİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

HACİVAT VE KARAGÖZ ÇOCUKLARA KAHKAHA DOLU ANLAR YAŞATTI

“MERYEM” OYUNU DİCLE’DE SAHNEYE ÇIKTI, İZLEYİCİLER AYAKTA ALKIŞLADI

MUŞ’TA “AİLE YILI” KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER MÜZEDE TARİHLE BULUŞTU

BULANIK’IN KALBİ FİLİSTİN’DE ATIYOR: BİR AVUÇ UMUT, BİNLERCE TURNAYA DÖNÜŞTÜ

EVİNİN BİR ODASINI SANATLA BULUŞTURDU, EMEĞİNİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRDÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ ERDİNÇ ÖCAL’DAN BİLİM DOLU KARAGÖZ OYUNU

ÜNİVERSİTEDE “DÖRT MEVSİM FOTOĞRAF” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

“METAMORFOZ” SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

BURSA MUŞ DER BÜNYESİNDE HALK MÜZİĞİ KOROSU KURULDU

  • Salı 14.1 ° / 2.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 13.7 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14