ÖZEL BAHÇEDE YETİŞEN ÜRÜNLER ÖZEL ÖĞRENCİLER TARAFINDAN TOPLANIYOR

Muş Ali Kuşçu Özel Eğitim Ve Uygulama Okulu öğrencilerinin hem sosyal becerilerini hem de el beceri ve koordinasyonlarını arttırmak için bahçe uygulaması yapıyor.

GÜNCEL 4.08.2021 18:11:00
ÖZEL BAHÇEDE YETİŞEN ÜRÜNLER ÖZEL ÖĞRENCİLER TARAFINDAN TOPLANIYOR

ÖZEL BAHÇEDE YETİŞEN ÜRÜNLER ÖZEL ÖĞRENCİLER TARAFINDAN TOPLANIYOR

Muş Ali Kuşçu Özel Eğitim Ve Uygulama Okulu öğrencilerinin hem sosyal becerilerini hem de el beceri ve koordinasyonlarını arttırmak için bahçe uygulaması yapıyor.

 

Muş Ali Kuşçu Özel Eğitim Ve Uygulama Okulu tarafından öğrencilerinin becerilerini geliştirmeleri için okul bahçesine sebze bahçesi uygulaması yaptılar. Yapılan uygulamam ile okulda eğim gören özel öğrencilerin hem sosyal becerilerini hem de el beceri ve koordinasyonlarını arttırmayı hedefliyorlar. Mart ayı ile birlikte uygulanmaya başlayan sebze bahçesi projesinde ekilen tüm ürünlerin fideleri de yine özel öğrenci ve öğretmeler tarafından yetiştirilerek toprakla buluşturuldu. Oluşturulan bahçede Domates, biber, kavun karpuz gibi birçok ürün yetiştirilerek yine hasat zamanı gelince özel öğrenciler tarafından toplanıyor. Toplanan ürünler yine öğrencilere veriliyor.

Ali Kuşçu Özel Eğitim Ve Uygulama Okulu Müdürü Serdar Koç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin aldıkları eğitim yanı sıra böyle bir proje ile beceri eğitimini de gerçekleştirmelerine destek olduğunu söyledi. Son derece mutluluk verici olduğunu kaydeden Koç, çalışmalarda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Okul Müdürü Serdar Koç, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “Ali Kuşçu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu olarak her yıl öğrencilerimizle birlikte atölye kapsamında sebze ve meyve yetiştiriciliği uygulaması yapmaktayız. Okulumuzdaki yönetici ve öğretmen arkadaşlarımız öğrencileri sadece akademik bilgilerle donatmayıp, aynı zamanda bilmeyi yapabilme dönüştürme çabası içerisindeler aynı zamanda çocukların günlük yaşam alanlarına sirayet edecek şekilde birde beceri eğitimini de gerçekleştirmiş oluyorlar. Burada yapmış olduğumuz uygulamada en başından sonuna kadar öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşiyor. Biz burada öğrencilerimizin ve bizim yetiştirdiğimiz sebze meyve fidelerini zamanı gelince bahçemize yine öğrencilerimizle birlikte ekiyoruz. Bugün itibariyle olgunlaşmaya başlayan sebze ve meyveleri öğrencilerimizle birlikte toplamaya başladık. İlk hasadımızı yaptık öğrencilerimiz bire bir kendileri sebze ve meyvelere dokunarak toplamaya başladılar. Domates, biber, kavun karpuz gibi ürünleri topladılar. Bu uygulama ile öğrencilerimiz hem sosyal becerilerini hem de el beceri ve koordinasyonları gelişmekte. Öğrencilerimiz ürün toplarken yaşadıkları mutluluk gözlerine yansıyor. Buda bizi ayrıca mutlu ediyor.” Dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Mehmet Medetoğlu ise öğrencilerin her aşamasına dahil edildiği uygulama ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “Öğrencilerimize hem eğitim verip hem de becerilerini geliştirebilmeleri için sebze meyve bahçesi uygulaması yapıyoruz. Bu uygulamamıza Mart ayında sebze ve meyve fidelerini yetiştirmekle başladık. Daha sonra zamanı gelince yetiştirdiğimiz fideleri bahçemize ektik. Bugün de yetiştirmiş olduğumuz ürünleri toplamaya başladık. Bu uygulamaların tamamına öğrencilerimize de dahil ederek onların el beceri ve koordinasyonlarını sağlamayı amaçlıyoruz. Burada yetişen ürünleri toplayan öğrencilerin mutluluğuna hep birlikte ortak oluyoruz.” Dedi.

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA OKÇULUK KURSU SONA ERDİ: 322 KIZ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

MUŞLU İŞ İNSANI YILMAZ’DAN BAKAN ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

MUŞ’TA İSTİKLÂL MARŞI VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ORTAK PROGRAM

KOCAELİ’DE MUŞLULAR DERNEĞİ KURULDU, HEMŞEHRİLER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN BARIŞAN: "İSTİKLÂL MARŞI BİN YILIN ÖZGÜRLÜK DESTANIDIR"

VALİ ÇAKIR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABUL YIL DÖNÜMÜ MESAJI

TEKNOLOJİ VE SANAT ATÖLYELERİNDE GELECEĞİN GENÇLERİYLE BULUŞMA

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN ANLAMLI İFTAR BULUŞMASI

KORKUT'TA İFTAR VE ŞENLİKLE DOLU UNUTULMAZ RAMAZAN GECESİ

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14