ÖZEL OKULA GİRİŞ SINAVINA YOĞUN İLGİ

Muş’ta eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Bahçeşehir Koleji Muş 1071 Kampüsü tarafından düzenlenen okula giriş sınav yoğun katılımla yapıldı.

EĞİTİM 15.01.2023 19:09:00
ÖZEL OKULA GİRİŞ SINAVINA YOĞUN İLGİ

ÖZEL OKULA GİRİŞ SINAVINA YOĞUN İLGİ

Muş’ta eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Bahçeşehir Koleji Muş 1071 Kampüsü tarafından düzenlenen okula giriş sınav yoğun katılımla yapıldı.

 

Muş’ta Bahçeşehir Koleji Muş 1071 Kampüsü, ilkokul 4’üncü ve ortaokul 5’inci, 6’ıncı ve 7’inci sınıf öğrencilerine yönelik yaptığı ‘Okula Kabul’ sınavına toplam 840 öğrenci girerek başarılı olmak için ter döktü. Bahçeşehir Eğitim Kurumları Sınav Merkezi tarafından hazırlanan soruları cevaplayan öğrenciler başarılı olmak için mücadele ettiler. 

Okul Müdürü Bekir Gülsarı ile Müdür Yardımcısı Gülşen Can sınav sırasında velilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Okul Müdürü Bekir Gülsarı, düzenlenen bilgilendirme toplantısında şunları söyledi: “2022-2023 eğitim-öğretim yılı Bahçeşehir Koleji Muş 1071 Kampüsü olarak okula kabul sınavına katılan değerli öğrencilerimizi yalnız bırakmayarak geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Öğrencilerimiz okullarını tamamladıktan sonra hayata adım atacaklar. Bizlerin yaşadığı süreçle onların yaşadığı süreç aynı değil. Özellikle yeni neslin daha farklı bir dünyada yaşayan bireyler olarak yetişiyor. Biz veliler olarak çocuklarımızı değişen dünyaya ne kadar uydurabiliriz. Çocuklarımızı bu seviyeye nasıl getirebiliriz diye uğraşıyoruz. Bugün bir sınav yapıyoruz ama sınavlar ülkesi olduğumuz için çocuklarımızın başarısını hep sınavlara değerlendiriyoruz. Ben bütün velilerimden şunu rica ediyorum. Çocuklar iyisi ile kötüsü ile bir sınav geçirecekler. Ancak çocuklarımızı ‘sen niye başaramadın’ diye nitelendirmeyelim. Aslında hayatın gerekliliğini gözlemlerken çocukların belli noktalara gelmelerini beklerken, bazı noktaları ıskaladığımızın farkına varalım. Ben birey olarak hiçbir çocuğun başarısız ifadesi ile nitelendirilmesini kabul etmiyorum. Çünkü çocuklarımızın belki matematiği veya Türkçesi iyi olmayabilir ama güzel yeteneklere sahip çocuklar çıkabiliyor. Çocuklarımızın farklı yönlerini keşfetmeye çalışalım” dedi.

Müdür Gülsarı, konuşmasının devamında ise şunlara dikkat çekti; “Çocuklarla kıymetli vakitler geçirilmesi gerekir. Sohbet edeceksiniz, birlikte oyun oynayacaksınız, birlikte gezeceksiniz ama o esnada çocuğunuz sizi tanımaya çalışacak. Siz ne kadar çocuğunuzu tanırsanız, çocuğunuzda sizi ne kadar iyi tanırsa aranızdaki bağ o kadar güçlü hale gelir. Çocuklarınız şuanda yaş itibariyle sizlerin sözünü dinleyen ve söylediklerinizin dışına çıkmayan yaş çağındalar. Ama büyüyüp lise ve üniversite kademlerine gelecekler. O aşamada hala sizleri dinlemeleri ve fikirlerinize önem vermeleri için o birlikte geçireceğiniz zamanlar orada devreye girecektir. Şöyle bir düşünün çocuğunuz okuldan eve geldiği zaman, sizler gerçekten çocukla vakit geçirdik diyebileceğiniz ne kadar süre ayırabiliyorsunuz. Şunu diyebilirsiniz, ‘sabahtan akşama kadar o kadar insanla uğraşıyorum yoruluyorum’ diyebilirsiniz. İlerleyen günlerde çocuklar sizleri dinlemediğinde ve önemsemediğinde o zamanda alınmamanız gerekiyor. Yoruluyor olabilirsiniz ama çocuğunuzla evde geçireceğiniz vakitler çok kıymetlidir. Veli olarak size düşen kısmı çocuklarla ilgilenmekdir. Ancak çocuk günün büyük bir kısmını okulda geçiriyor. O zamanda acaba çocuklarımız eler yapıyor, nasıl bir eğitim alıyor bu da önemlidir. Bizim üreten bir nesile ihtiyacımız var, sadece tüken değil. Bunun en güzel örneğini akıllı telefonlar olarak verebilirim. Akıllı telefonlar çıktığı andan bugüne kadar en fazla satış yapılan ülkeler arasında yer alıyoruz. Bahçeşehir Koleji olarak biz Muş2ta 2019 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Özellikle velilerimize Bahçeşehir Koleji’nin sadece Muş yerelinde bir okul olmadığını söylüyorum. Dünyaya açılan bir kapıdır. Hedefimiz kaliteli eğitimi her tarafa ulaştırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Müdür Yardımcısı Gülşe Can, velileri bilgilendirerek toplantı sona erdi. 

 

 

İlginizi Çekebilir

BARIŞAN, “MİLLİ EĞİTİM’İN RAMAZAN GENELGESİ BÜYÜK MEMNUNİYET YARATTI”

KORKUT’TA RAMAZAN COŞKUSU ÖĞRENCİLERLE TAÇLANDI

HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK

MUŞLU ÖĞRENCİLER TÜBİTAK VAN BÖLGE SERGİSİ’NDE 17 PROJEYLE ÖNE ÇIKTI

MUŞ'TAN DÜNYAYA UZANAN EĞİTİM BAŞARISI

LGS’YE HAZIRLIKTA ÖĞRENCİLERLE YAKIN İLETİŞİM

TÜRKÇENİN ZENGİNLİĞİ MİNİKLERİN ÇALIŞMALARIYLA SAHNEDE

MUŞ’TA OKULLARDA RAMAZAN COŞKUSU: SINIFLAR MANEVİ ATMOSFERLE DONATILDI

MUŞ’TA 127 OKULA “OKULUM TEMİZ BELGESİ”

“KORKMA! GENÇLİĞİN RUHU BURADA” BİLGİ YARIŞMASINDA ŞAMPİYON BELLİ OLDU

  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14