REKTÖR ALİCAN, TBMYO ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) öğrencileriyle buluştu

GÜNCEL 1.11.2024 17:00:00
REKTÖR ALİCAN, TBMYO ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

REKTÖR ALİCAN, TBMYO ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) öğrencileriyle buluştu

Muş Alparslan Üniversitesi’nde gelenekselleşen öğrenci buluşmaları programı kapsamında Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya yoğun ilgi gösteren öğrenciler, hem rektörleriyle sohbet etme fırsatı buldular hem de üniversite hayatı ve geleceğe dair önemli tavsiyeler dinlediler.

Prof. Dr. Mustafa Alican, öğrencilere üniversite yıllarının yaşamlarında bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, bu yılların kıymetini bilmelerini öğütledi. Rektör Alican, “Hayatınızın hiçbir döneminde bu kadar konforlu ve dolu dolu bir döneme sahip olmayacaksınız; o yüzden bu dönemlerin değerini bilin ve kendinizi en iyi şekilde geliştirmeye çalışın” ifadelerini kullandı.

Öğrencilik dönemlerinde kendisinin de kitaba olan ilgisini dile getirerek, kişisel kütüphanesinde 7 bin kitap bulunduğunu ve bunların 5 bininin romanlardan oluştuğunu belirten Alican, öğrencilere, okumaya önem vermeleri gerektiğini söyledi. Alican, duygu dünyaları ve insan ilişkileri hakkında şu tavsiyelerde bulundu: “Duygularınızı abartmadan yaşayın, insan ne ile meşgulse odur. Kimseyi aşırı sevmeyin, kimseden aşırı nefret etmeyin; insanları oldukları gibi görün ve onlara oldukları gibi değer verin. Hayatınızdaki önemli kararları alırken acele etmeyin, çabuk karar vermemeye özen gösterin.”

Rektör Alican, gençlere yaşam yolculuklarında doğru kararlar almanın önemini vurgularken, üniversite yıllarının kişisel gelişim açısından büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Üniversite yönetimi olarak, öğrencilere çeşitli alanlarda destek olmaktan mutluluk duyduklarını da sözlerine ekleyen Alican, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. İyi bir meslek sahibi olmanın yanında, donanımlı bireyler olarak yetişmenizi önemsiyoruz. Akademik başarının yanı sıra, sosyal ve kültürel açıdan da kendinizi geliştirin. Hayata dair dengeli bir bakış açısına sahip olun” dedi.

Buluşmanın sonunda öğrencilerle birebir sohbet ederek onların görüş ve sorularını dinleyen Prof. Dr. Alican, öğrenci buluşmalarının kendisi için büyük bir anlam taşıdığını, öğrenci geri bildirimlerini önemsediklerini ve bu tür buluşmaları sürdüreceklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

MUŞ SPOR İÇİN DAYANIŞMA GECESİ: MUŞLULAR TEK YÜREK OLDU

MUŞ’TAN ÜNİDES’TE BÜYÜK BAŞARI: 564 PROJE İLE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

YÜREKLERİ ISITAN DAVRANIŞ: MİNİK ÖĞRENCİDEN KUŞLARA EKMEK

KORKUT’TA GENÇLER ALPARSLAN’IN ZIRHINI SANATLA YAŞATIYOR

BARIŞAN: “ÖZLÜK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE 34 YILIN GURURU”

KARLA MÜCADELEDE YOĞUN MESAİ: 212 KÖY YOLU YENİDEN ULAŞIMA AÇILDI

MUŞ’TA BİR KİŞİNİN ÖLÜMÜYLE BAŞLAYAN HUSUMET BARIŞLA NOKTALANDI

GENEL KURUL’DA ORTAK AKIL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BASIN VURGUSU

KARLA MÜCADELEDE ZORLU GECE: 238 KÖY YOLU KAPALI

RAMAZAN ÖNCESİ MUŞ’TA GIDA DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI

  • Pazar 15.6 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 11.7 ° / 5.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.7 ° / 6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12