Tarih: 04.10.2024 16:46

REKTÖR ALİCAN, ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERLE YEMEK PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

REKTÖR ALİCAN, ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERLE YEMEK PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 11 farklı ülkeden üniversitemize kabul edilen uluslararası öğrencilerle düzenlenen yemek programında bir araya geldi.

Program boyunca öğrencilerle birebir tanışıp sohbet eden MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, her bir uluslararası öğrencinin ülkemizin gönüllü birer kültür elçisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Dünyanın farklı ülkelerinden üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerimiz, eğitimde kültürel mozaiğin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Üniversitemizde geçirecekleri süre boyunca hem ülkemizin hem de Muş’un kültürel zenginliklerini tanıyacaklar ve ülkelerine birer ‘kültür elçisi’ olarak döneceklerdir. Uluslararası öğrencilerimizin burada edindikleri eğitim, gördükleri misafirperverlik ve güzellikleri kendi ülkelerine döndüklerinde daha da yaygınlaştıracaklarına inanıyorum.”

Uluslararası öğrencileri üniversite ailesinin bir parçası olarak gördüklerini ifade eden Alican, şunları ekledi: “Öğrencilerimizin barınma, ulaşım, sağlık ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak önceliğimizdir. Bunun yanında, öğrencilerimizin üniversitemiz ve şehrimizle sağlıklı ve etkileşimli bir iletişim kurmalarını sağlamayı da hedefliyoruz. Bu hedeflerimizin gerçekleşmesi için üç aydan uzun süredir yoğun çaba gösteren Yabancı Uyruklu Öğrenci Koordinatörlüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Yaklaşık 30 uluslararası öğrencinin katıldığı programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Yabancı Uyruklu Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Yahya Adanır ve Genel Sekreter Harun Demir de eşlik etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —