REKTÖR POLAT, YÖK TOPLANTISINA KATILDI

15 Üniversitenin katıldığı ‘‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’’ Kapsamında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında online toplantı yapıldı

EĞİTİM 18.04.2021 17:02:00
REKTÖR POLAT, YÖK TOPLANTISINA KATILDI

REKTÖR POLAT, YÖK TOPLANTISINA KATILDI

15 Üniversitenin katıldığı ‘‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’’ Kapsamında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında online toplantı yapıldı

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında, ‘‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’’ kapsamında çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da katıldı.

Toplantıya ayrıca YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, YÖK Başkanı Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komşuoğlu ve Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanı Ayşegül Kutay, da katıldı.

Toplantıda, Muş Alparslan Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında ‘‘Dijital Dönüşüm’’ ve ‘‘Hayvancılık’’ sahasında Pilot Devlet Üniversitesi olması sebebiyle yapılan çalışmalar gündeme getirilerek müzakere edildi. Proje kapsamında bundan sonraki süreçlerde yürütülecek çalışmalar da değerlendirildi ve çeşitli kararlar alındı.

Toplantıda üniversitelerin rektörlerinin proje kapsamında bugüne kadar yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdiğini aktaran Saraç, "Üniversitelerimizin bulundukları bölgelerde ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde tematikleşmesini hedeflediğimiz projemizde gelinen son durumu değerlendirdiğimiz faydalı bir toplantı oldu." ifadesini kullandı.

Proje kapsamında Muş Alparslan Üniversitesinin "hayvancılık", Aksaray Üniversitesinin "spor ve sağlık", Artvin Çoruh Üniversitesinin "tıbbi ve aromatik bitkiler", Bartın Üniversitesinin "akıllı lojistik ve bütünleşik bölge uygulamaları", Bingöl Üniversitesinin "tarım ve havza bazlı kalkınma", Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin "hayvancılık", Düzce Üniversitesinin "sağlık ve çevre", Hitit Üniversitesinin "makine ve imalat teknolojileri", Kırklareli Üniversitesinin "gıda", Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin "tarım ve jeotermal", Kastamonu Üniversitesinin "ormancılık ve tabiat turizmi", Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin "çay", Siirt Üniversitesinin "tarım ve hayvancılık", Uşak Üniversitesinin "tekstil, dericilik ve seramik" ve Yozgat Bozok Üniversitesinin "endüstriyel kenevir" ihtisaslaştıkları alan olarak belirlenmişti.

İlginizi Çekebilir

BARIŞAN, “MİLLİ EĞİTİM’İN RAMAZAN GENELGESİ BÜYÜK MEMNUNİYET YARATTI”

KORKUT’TA RAMAZAN COŞKUSU ÖĞRENCİLERLE TAÇLANDI

HASTANEDE DERS ZİLİ ÇALIYOR: ÇOCUKLAR EĞİTİMDEN KOPMAYACAK

MUŞLU ÖĞRENCİLER TÜBİTAK VAN BÖLGE SERGİSİ’NDE 17 PROJEYLE ÖNE ÇIKTI

MUŞ'TAN DÜNYAYA UZANAN EĞİTİM BAŞARISI

LGS’YE HAZIRLIKTA ÖĞRENCİLERLE YAKIN İLETİŞİM

TÜRKÇENİN ZENGİNLİĞİ MİNİKLERİN ÇALIŞMALARIYLA SAHNEDE

MUŞ’TA OKULLARDA RAMAZAN COŞKUSU: SINIFLAR MANEVİ ATMOSFERLE DONATILDI

MUŞ’TA 127 OKULA “OKULUM TEMİZ BELGESİ”

“KORKMA! GENÇLİĞİN RUHU BURADA” BİLGİ YARIŞMASINDA ŞAMPİYON BELLİ OLDU

  • Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14