REKTÖR’DEN ÖĞRENCİLERE SICAK KARŞILAMA

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, üniversiteye yeni katılan öğrencileri karşılayarak onların heyecanına ortak oldu.

GÜNCEL 16.09.2024 17:25:00
REKTÖR’DEN ÖĞRENCİLERE SICAK KARŞILAMA

REKTÖR’DEN ÖĞRENCİLERE SICAK KARŞILAMA

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, üniversiteye yeni katılan öğrencileri karşılayarak onların heyecanına ortak oldu.

 

Muş Alparslan Üniversitesi’nde 2024-2025 akademik yılı coşkusuyla başladı. 

Yeni eğitim döneminin ilk gününde MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, üniversiteye dönen ve yeni katılan öğrencileri büyük bir içtenlikle karşıladı. Öğrencilerle tek tek ilgilenerek sohbet eden Rektör Mustafa Alican, “Evinize hoş geldiniz” diyerek Muş Alparslan Üniversitesi’nin öğrenciler için güvenli bir yuva olduğunu vurguladı. Yeni dönemin başarılarla dolu geçmesi dileklerinde bulunan Alican, öğrencilerin herhangi bir sorun yaşamaları halinde çekinmeden kendisiyle iletişime geçebileceklerini belirtti. 

Alican, öğrencilerle gerçekleştirdiği samimi sohbetlerinde, üniversitemizin sunduğu fırsatlara ve kampüs ortamına değindi. Sosyal, kültürel ve akademik etkinliklerle dolu bir yıl geçireceklerini ifade eden Alican, üniversitenin her alanda öğrencilere destek sağladığını ve onların gelişimlerine katkı sunmak için daima yanlarında olduklarını dile getirdi.

Rektör Alican, öğrencilerin yalnızca akademik başarılarına odaklanmamalarını, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak kendilerini her anlamda geliştirmelerini tavsiye etti.

Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte, üniversitemizde Çay Bahane Sohbetleri, kültürel sergiler ve bilimsel konferanslar gibi etkinliklerin de hızla devreye gireceğini ve öğrencilerin akademik hayatlarını zenginleştirecek birçok fırsat sunulacağı ifade eden Alican, bu etkinliklerin hem akademik hem de kişisel gelişim açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak öğrencilerin bu fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmalarını istedi.

“Siz burada değilken biz hüzünlüydük”

Rektör Alican, “Muş Alparslan Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Ne iyi ettiniz de geldiniz. Dört gözle gelmenizi ve okulumuzu şenlendirmenizi bekliyorduk. Siz burada değilken hep biraz hüzünlü olsak da bugünü iple çekerek yeni eğitim öğretim yılı için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bütün modern imkânlara sahip olan dersliklerimiz, kütüphanemiz, kongre ve kültür merkezimiz, öğrenci çarşımız, kafeteryalarımız ve spor tesislerimiz hazır. Bu arada, ilk gün çaylar bizden. Çay Bahane’ye giderek içebilirsiniz. Hayatınızın en önemli seçimlerinden birini yaparak üniversitemizi tercih ettiğinizin farkındayız. Burada geçireceğiniz yılların hayatınızın geri kalanına biçim vereceğini ve sizin geleceğinizi şekillendireceğini biliyoruz. Siz de bunu hiç aklınızdan çıkarmayın ve ilk günden itibaren derslerinize devam ederek eğitiminizi en verimli şekilde tamamlamanın planlarını yapın lütfen. Kütüphanemizi mesken edinin ve bir yandan külliyemizin tadını çıkarırken diğer yandan da kendinizi en mükemmel biçimde donatma çabası içerisinde olun” dedi.

“Hayatınızın en verimli dönemine girdiğinizi bilin”

“Bugün itibariyle hayatınızın yeni ve eğer doğru değerlendirirseniz en keyifli, en verimli dönemine girdiğinizi bilin” diyen Rektör Alican şöyle konuştu, “Bu dönemde elde edeceğiniz kazanımların hem sizin hem de yanınızda olan insanların hayatını inşâ edeceğini kesinlikle unutmayın. Burada edindiğiniz birikimle iş ve eş sahibi olacak, ailenize, şehrinize, ülkenize ve insanlığa karşı ödevlerinizi yerine getirecek, dünyaya bakışınızı şekillendirecek, varoluşunuzu anlamlandıracak ve bir insan olarak âlemde iz bırakacaksınız. Hangi bölümün öğrencisi olursanız olun mutlaka düzenli olarak kitap okuyun. İnsanın hayatı her şeyi deneyimleyebilecek kadar uzun değil ve dünyaya ilişkin doğru bir kavrayış elde edebilmek için kitaplara ihtiyacımız var. Bizden öncekilerin, büyüklerimizin ve şu varlık telaşesini bizden önce tecrübe edip üzerinde düşünmüş olanların düşünceleri bizim için önemli, bunu unutmayın. İnsan yalnızca et ve kemikten bir varlık değil, dolayısıyla ruhunuzu düşünce ile beslemeyi ihmal etmeyin. Özellikle edebiyat hayatınızın bir yerinde hep olsun.”

“Kendisine faydası olmayanın kimseye faydası olmaz”

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Alican şunları kaydetti, “Sağlığınıza dikkat edin. Uyku ve beslenme düzeni konusunda tavizsiz olun. Spor ve yürüyüş yapmayı hayatınızın bir parçası haline getirin. Kötü alışkanlıklardan ve sizi kötü alışkanlıklara sevk etmek isteyenlerden uzak durun. Bütün keskin, öfkeli ve ötekileştirici yaklaşımlara karşı temkinli olun. Hayatınızın bu döneminin kendinizi tanıma, öğrenme, kendi varlığınızı inşâ etme dönemi olduğunu, sizden beklenen şeyin yalnızca kendinizi yetiştirmek olduğunuz ve kendisine faydası olmayan bir insanın hiç kimseye faydası olamayacağını bilin. Sevgili öğrencilerimiz, sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Ülkemizin, milletimizin ve coğrafyamızın geleceğinin en mükemmel biçimde kurulabilmesi, kan ve nefretin yeryüzünden sonsuza dek silinebilmesi için size ihtiyacımız var. Bu anlamda tek biriniz bile feda edilebilir ya da vazgeçilebilir değil. Siz bizim varlık sigortamız, yarın için güvencemiz ve milletimizin daha önce yaptığı gibi yeniden ihtişamlı bir gelecek kuracağına dâir umudumuzsunuz. Sizin bu büyük beklentiyi boşa çıkarmayacağınızı biliyoruz. Çalışacak, üretecek, düşünecek, yeni ve görkemli fikirlerle hem milletimize hem de âleme istikamet tayin edeceksiniz. Sizin için şefkatli bir ana kucağı ve güvenli bir baba ocağı olacağından asla şüphe etmediğimiz Muş Alparslan Üniversitesi’ndeki hayatınızın bu yeni evresinde size eşlik ediyor olmanın keyfiyle 2024-2025 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, her birinize üstün başarılar diliyoruz.”

Öğrencilerin bu özel gününde yalnız bırakmayan üniversite yönetimi de karşılamada hazır bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Genel Sekreter Harun Demir, Genel Sekreter Yardımcıları Uğur İnan Kaki ve Serhan Demir, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Şükrü Çobanoğlu ve Özel Kalem Müdürü Ömer Tuna da Rektör Alican’a eşlik ederek öğrencilerle sohbet etti. 


İlginizi Çekebilir

BEBEK GİBİ BAKARAK, GAZİ OĞLUNUN HAYATA TUTUNMASINI SAĞLADI

VALİ ÇAKIR’DAN VEFA VURGUSU

“HERKESTEN ÇOK OKUYUN VE ARAŞTIRIN”

VALİ ÇAKIR’DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

ECZACILIK ÖĞRENCİLERİNE BURS MÜJDESİ

MUŞLU AİLELER "EVLAT NÖBETİ"Nİ SÜRDÜRDÜ

MAUN İLE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

NÜMİSMAT ALİ MIYNAT, KAZILARDA BULUNAN SİKKELERİ ANLATTI

MUŞLU GİRİŞİMCİNİN RESTORANI, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

DMD HASTASI DENİZ ALİ, TEDAVİSİ İÇİN DESTEK BEKLİYOR

  • Cuma 21.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.9 ° / 10.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.7 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1