SAĞLIKLI ÜRETİM MODELİNE DAP DESTEĞİ

Tarım ve hayvancılıkta sürdürülebilir verimliğin sağlanması için Muş’un da aralarında bulunduğu 15 ilde kamu kurum ve kuruluşlarının projelerine destek sağlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi, Bölgedeki eğitim destekleriyle de değişim

EKONOMİ 8.10.2021 19:23:00 364
SAĞLIKLI ÜRETİM MODELİNE DAP DESTEĞİ

SAĞLIKLI ÜRETİM MODELİNE DAP DESTEĞİ

Tarım ve hayvancılıkta sürdürülebilir verimliğin sağlanması için Muş’un da aralarında bulunduğu 15 ilde kamu kurum ve kuruluşlarının projelerine destek sağlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi, Bölgedeki eğitim destekleriyle de değişim ve dönüşümü sağlamaya çalışıyor.

 

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Muş’unda aralarında bulunduğu 15 ilde verdiği desteklerle Bölgenin kalkınmasına katkı sunmaya devam ediyor. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Muş, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Sivas, Tunceli, Van’da DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen projeler ile bölge illerinin kalkınmasına destek oluyor.

Bu kapsamda Ağrı’nın Patnos ilçesinde, DAP İdaresi’nin ‘Tarımsal Eğitim ve Yayım Programı’ kapsamında desteklenen ve ‘Hayvan Hastalıkları Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 900 çiftçiye, sağlıklı üretim için tulum, çizme, eldiven, ilaçlama pompası, broşür ve meme dezenfektanından oluşan hijyen seti dağıtıldı.

Patnos İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne ait proje için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende, Patnos Kaymakamı Yusuf Cankatar, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf İçen projenin önemine ilişkin konuşma yaparak, desteklerinden dolayı DAP Bölge Kalkınma İdaresi’ne teşekkür ettiler.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, yaptığı konuşmada, DAP İdaresi’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı ve Bölgenin kırsal kalkınma konusunda eksikliklerini tamamlayarak; illerin, ilçelerin, köylerin potansiyelini öne çıkararak oraları kalkındırmaya çalışan, oralarda üretilen projeleri destekleyerek Bölgesel kalkınmayı sağlamaya çalışan bir kurum olduğunu söyledi.

Tarım sektöründe, bu bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Demirdöğen, bu yıl içerisinde Ağrı’ya 7’si tarım sektöründe olmak üzere 9 proje 4,5 milyonluk destek sağladıklarını ve bu projelerden 2’sinin Patnos’ta uygulandığını ifade etti.

Kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Demirdöğen, başarının bu işbirliğinden kaynaklandığını söyledi.

İdare olarak verdikleri desteklerle ‘Köylü milletin efendisidir’ lafını lafta bırakmamaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Demirdöğen, şunları kaydetti:  “Gerçekten üretim olarak, gelir düzeyi ve yaşantısı olarak çiftçinin hak ettiği yere gelmesi için gerekli destekleri sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda sadece yem desteği ya da makine, teçhizat desteği değil; tarımsal sulama, tohum desteği gibi aklınıza gelen her konuda kırsal kalkınmayla ilişkili olmak üzere destek veriyoruz. Bu anlamda yine ilimizden, ilçemizden gelecek projeleri de 2022 yılı içerisinde desteklemeye gayret edeceğiz. Sizlerden vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayacak, onları daha kaliteli daha verimli üretim yapmaya sevk edecek projeler bekliyoruz. Bu projelerin hayırlı olmasını, işlerinizi kolaylaştırmasını ve bereket getirmesini diliyorum.”

Konuşmaların ardından, proje kapsamında belirlenen malzemelerin dağıtımı yapıldı.