Tarih: 15.07.2021 20:05

ŞEHİT KABİRLERİ ZİYARET EDİLEREK MEVLİT OKUTULDU

Facebook Twitter Linked-in

ŞEHİT KABİRLERİ ZİYARET EDİLEREK MEVLİT OKUTULDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehit kabirleri ziyaret edilerek Salih-Muhlise Çağlayan Camisinde şehitler için mevlit okutuldu.

 

Muş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü dolayısıyla Şehir Mezarlığındaki şehitlerin kabirlerini ziyaret edildi. Daha sonra ise Salih-Muhlise Çağlayan Camiinde şehitler için düzenlenen mevlid-i şerif programı düzenledi.

Muş Valiliği tarafından düzenlenen programlara Vali İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, kamu kurum amirleri, şehit yakınları, askeri erkan, polis ve vatandaşlar katıldı.

Kabir ziyareti programı Kuyumcular Pasajı Mescidi İmam Hatibi Abdülmecit Fırat’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, günün anlam ve önemine binaen dua yaptı. Program Protokol ve vatandaşların Şehit mezarlarına karanfil koymasıyla sona erdi.

Kabir Ziyaretinin ardından Salih-Muhlise Çağlayan Camisinde şehitler için mevlit ve hatim okutuldu.

Buradaki programda ise Muş İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu tarafından vaaz verildi.  Şehitleri anmak üzere tertip edilen programda duygulu anların yaşandığı görüldü.

Düzenlenen programda, okunan Kur’an Kerim ve İlahilerin yanı sıra, okunan Mevlid-i Şerif’in ardından cami cemaati ile birlikte eller semaya açılarak İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun duaları eşliğinde, şehitlerin ruhlarına bağışlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —