SENDİKALARDAN ABD´YE TEPKİ

Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim-Bir-Sen Muş İl Başkanı Mahir Barışan, ABD Başkanı Donald Trump´ın Filistin-İsrail meselesine ´çözüm bulmak´ iddiasıyla ´Yüzyılın Anlaşması´ adıyla açıklanan ve büyük tepki toplayan anlaşmayı protesto etti.

GÜNCEL 29.01.2020 17:02:02
SENDİKALARDAN ABD´YE TEPKİ

Yazılı bir açıklama yapan Başkan Mahir Barışan, İsrail´i terör devleti ABD´yi de onun hamisi olarak tanımladı. Başkan Barışan, "Terör devleti İsrail ve onun hamisi ABD´nin katil Netanyahu ve Kuklası Trump´ın Filistin´i işgal planı diplomatik açıdan paçavra bizim açımızdan bir karalama kağıdından ibarettir. Filistin´in bağımsızlığı ve özgürlüğü hem insanlık hem de ortak paydası Müslümanlık olanlar için insanlığın onur sınavıdır. Kapitalistlerin ve emperyalistlerin yeni diplomatik kara deliği ise yüzyılın planıdır. Planı tanımıyoruz Filistin/Kudüs´ün özgürlüğünü haykıracağız" dedi.

ABD´nin ve İsrail´in Filistin ve Kudüs´e dair söz söyleyecek aklı olmadığını dile getiren Barışan açıklamasını şöyle sürdürdü, "Ne ABD´nin Filistin konusunda ses çıkarma hakkı, ne de Trump´ın Kudüs´e dair söz söyleyecek aklı olmadığını biliyoruz. Bu yüzyılın anlaşması değil, yüzyılın kumpasıdır. Bu kumpas inşallah Filistin´den İsrail´i, İslam coğrafyasından ABD´yi def edecek milada gerekçe olur. Bu anlaşma Siyonizm´in işgal kalkışmasının zirvesidir. Bu kirli planın nihai hedefi Filistin´i tamamen tarihten silmek, İsrail´in meşruiyet alanını genişletmek, Ortadoğu ve İslam dünyası üzerinden dünya savaşı başlatmaktır. Filistin´e yönelik işgalin Filistinlilere soykırım fiillerinin altın vuruşu olarak tasarladıkları yüzyılın anlaşması taslağı insanlık için kapitalizme Siyonizm´e karşı diriliş, medeniyet coğrafyamız için ise özgürlüğe ve onurlu direnişe davettir. Memur-Sen olarak dirilişe ve direnişe katkıyı onur sayarız. Filistin halkının reddettiği, insanlığın ve Müslümanların vicdanını sızlatan bu taslak, yüzyılın anlaşması değil, dayatmasıdır. Bu bir ihanet anlaşmasıdır. Bu anlaşma Filistin´i, Filistin halkını yok sayarken İsrail´i meşrulaştırıyor. Vicdanı olan bütün insanları, insanlığı, devletleri bu anlaşmayı reddetmeye davet ediyoruz."

Trump´ın yüz yılın anlaşması diyerek Filistin halkının iradesini yok saydığını ifade eden Barışan, "Filistin´i işgal girişimi bu hamleyle başka boyuta taşındı. Bu girişimler bundan önce de yapıldı. Coğrafya kendi içinde kristalize edilip küçük devletlere bölünmeye ve güçleri de bitirilmeye çalışıldı. Ancak İslam âlemi diz çökmeyecek, pes etmeyecek, tek bir fert kalsak bile teslim olmayacağız, diz çökmeyeceğiz? ifadelerini kullandı.

Kudüs´ün Filistin´in başkenti olduğunu söyleyen Mahir Barışan, "Terör devleti İsrail´in Kudüs´te hakkı olamaz. Çeşitli zorbalıklarla yapılan hukuksuz hamlelerle ilan edildiği gibi Kudüs, İsrail´in başkenti olamaz. İslam ülkeleri mutlaka bu duruma yüksek sesle tepki göstermeli ve güçlü bir ses çıkarmalıdır. Biz Memur-Sen ailesi olarak asla oldubittilere meydan vermeyecek asla pes etmeyecek asla Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.

Ortadoğu coğrafyasında huzuru temin etmenin yolunun emperyalistlerin bu topraklardan çekilmesi olduğunu ifade eden Barışan, "Üstleri de askerleri de bu coğrafyalardan çekilmeli ki bu topraklar huzurla buluşabilsin. Yüz yıllık ihanete asla geçit vermeyeceğiz, zafer inananlarındır" dedi.

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA OKÇULUK KURSU SONA ERDİ: 322 KIZ ÖĞRENCİ EĞİTİM ALDI

MUŞLU İŞ İNSANI YILMAZ’DAN BAKAN ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

MUŞ’TA İSTİKLÂL MARŞI VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN ORTAK PROGRAM

KOCAELİ’DE MUŞLULAR DERNEĞİ KURULDU, HEMŞEHRİLER İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN BARIŞAN: "İSTİKLÂL MARŞI BİN YILIN ÖZGÜRLÜK DESTANIDIR"

VALİ ÇAKIR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABUL YIL DÖNÜMÜ MESAJI

TEKNOLOJİ VE SANAT ATÖLYELERİNDE GELECEĞİN GENÇLERİYLE BULUŞMA

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN ANLAMLI İFTAR BULUŞMASI

KORKUT'TA İFTAR VE ŞENLİKLE DOLU UNUTULMAZ RAMAZAN GECESİ

MALAZGİRT'TE "ZİMEM DEFTERİ" GELENEĞİ YAŞATILDI

  • Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.9 ° / 3.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.1 ° / 3.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14