ŞİMŞEK, “20 MİLYARLIK YATIRIM GETİRDİK”
AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, “2024 yılı içerisinde Muş ilimizde genel bütçe ve katma bütçelerle birlikte biz 20 milyar TL civarında bir hizmet getirdik”
AK Parti Muş Milletvekili Şimşek, Muş’ta iftar programında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerle bir araya geldi.
Kentteki bir restoranda düzenlenen iftar programında konuşan AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, ramazan ayının kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularını pekiştirdiğini söyledi. Şimşek, “Bugün burada sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul etsin, Ramazan ayımız mübarek olsun” diye konuştu.
“İnsanlarımız en güzel hizmete layıktır”
Muş’un sorunlarıyla ilgili hiçbir zaman tembellik yapmadıklarını dile getiren Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü, “Kendi öz şahsi işim gibi kovaladım. Gücümüzden ne geldiyse de yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu insanlarımız hizmete layıktır. Ne kadar daha fazla güzel hizmet getirirsek de tamam demiyoruz, insanlarımız biraz daha fazla hizmet görsün istiyoruz. Nüfusumuzun yüzde 60 köylerde yaşıyor. Köydeki insanlarımızı köyde tutmak adına çok daha fazla gayret gösteriyoruz. 2 sene önce sadece bir seferde 96 tane ilköğretim okulu, en küçüğü 4 derslik olmak üzere köylerimize okul yapma seferberliği başlattık. Devamında liseleri geldi. Şimdi bazı büyük köylerimize artık liseler dahi yapıyoruz. Köyümüzün su depolarının işlerini dahi antibakteriyel yalıtımlarla yaptık ki insanlar daha temiz suyu içsin.”
“20 milyar TL civarında bir hizmet getirdik”
Muş’a 2024 yılında 20 milyar TL’lik yatırım geldiğini söyleyen Şimşek şöyle konuştu, “Coğrafi ve iklim şartlarımız zordur. Yani kışın, eksi 35-40 dereceler, yazın artı 40 derece olunca ister istemez tahribatlar oluyor. Yollarımız çabuk bozuluyor, duvarlarımız bozuluyor. Bütün bunlara rağmen 2 sene önce biz sadece, bir önceki seneye göre 100 milyon TL, geçen yıl da 100 milyon TL olmak üzere 200 milyon TL paralarla sadece bizim özel idareye biz makine parkı aldık. Geçen sene bunlara ilave olarak yaklaşık 1,5 milyon Euro bedelinde asfalt plenti aldık. Biz köye hizmeti daha iyi götürmek babında makine parklarının yeniledik, imkanlarımızı daha fazla çoğalttık ve şu anda geçen sene sadece 2 ay içerisinde biz köylerimize yaklaşık 45-50 kilometre sıcak asfalt yaptık. Bu sene inşallah hedefimiz çok daha fazla. Menfeziyle, köprüsüyle ve sıcak asfaltıyla en ücra köye bile hizmet götürüyoruz. Okullarımız daha düzgün, iletişimle ilgili istasyonları da modern hale getiriyoruz. Sadece geçen yıl 2024 yılı içerisinde bu dediğimiz yatırımlara ilave olarak Muş ilimizde genel bütçe ve katma bütçelerle birlikte biz 20 milyar TL civarında bir hizmet getirdik. Son 3 ay içerisinde yaptığımız üç projenin tutarı bugünkü fiyatlarla ihale bedeli yaklaşık 10 milyar TL.”
“Muş Ovası sulama projesi başlıyor”
Muş Ovası Sulama Projesi’ne de değinen Şimşek, “Bu sene sulamaya ilk etapta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından bir milyar TL ödenek ayırmış. Hedefimiz yılsonuna kadar bir milyar daha ekleyip 2 milyar TL ile Muş Ovası'nın birinci etap sulamasının hızlı gitmesi için inşallah mayıs sonunda da Allah'ın izniyle bakanımız Muş’a teşrif edecek ilk boruyu da bırakacağız” diye konuştu.
“Eğitim ve araştırma hastanemiz”
Yapımı devam eden hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi olacağını kaydeden Şimşek şu ifadeleri kullandı, “2026 yılında hizmete açacağımız projemiz de eğitim araştırma hastanemizdir. Eğitim araştırma hastanemiz ve cezaevi hastanemiz bittiği zaman sadece bu iki projemize 2-3 bin evladımıza iş kapısı açılmış olacak. Hastanenin devlet hastanesi olduğu yönünde söylentilere açıklık getireyim. Bina tamamlandıktan sonra eğitim araştırma hastanesine dönüştürülecek. Bununla ilgili bir sıkıntı yok. Biz el ele vereceğiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, oturduğunuz koltuklar farklı olabilir ama eğer niyetiniz gerçekten ortak paydada, ilimize hizmetse, kardeşlerimize hizmetse bu konuda el ele vereceğiz.”