SOKAK LEZZETLERİ ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Kariyer Merkezi tarafından “Sokak Lezzetleri” etkinliği düzenlendi.

KÜLTÜR SANAT 2.06.2021 19:59:00 580
SOKAK LEZZETLERİ ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ

SOKAK LEZZETLERİ ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Kariyer Merkezi tarafından “Sokak Lezzetleri” etkinliği düzenlendi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) dünya genelinde her yerde bulunan sokak lezzetleri ile ilgili olarak bir etkinlik düzenleyerek Dünya’dan ve Türkiye’den sokak lezzetleri kültürleri ele alındı. Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeliha Tekin’in koordinatörlüğün de yapılan ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümünden Öğr. Gör. Aykut Kaan Eren’in eğitmenliğini yaptığı “Sokak Lezzetleri” etkinliğine Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, akademik personeller, öğrenciler ve Muş’taki çeşitli kurumlardan kişilerde katıldı.

Sokak lezzetlerinin tarihçesi hakkında ve farklı kültürlerdeki sokak lezzetlerinin ele alındığı etkinlikte Muş’ta marka olabilecek sokak lezzetleri fikirleri ve Muş’un potansiyel sokak lezzetleri de konuşuldu. Sokak lezzetleri konusunda en fazla merek edilen konulardan bir tanesi olan hijyen koşulları, sağlıklı ve sağlıksız gıda algısı, turizme ve ekonomiye etkileri gibi detaylarında değerlendirildiği etkinlikte Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, sokak lezzetleri konusundaki tecrübelerini ve başka ülkelerde neler yapıldığına dair izlenimlerini paylaştı.

Değişik illerden gelen katılımcıların fikirlerini söyledikleri etkinlik katılım belgelerinin verilmesi ile son buldu.

Ayrıca Muş Alparslan Üniversitesinde bu yıl açılan “aşçılık” bölümünün sokak lezzetleri konusunda markalaşmaya büyük katkı sağlayacağı dile getirildi.