Yapımı tamamlanarak hizmete açılan Bilgi Evleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Muş Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği bilgi evlerinde vatandaşlara yönelik çeşitli kurslar açılırken, kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtılıyor.
Belediye Başkanı Feyat Asya Şule Yüksel Şenler Bilgi Evinde düzenlenen sertifika dağıtım törenine katıldı. Başkan Asya´nın yanı sıra programa eşi Suna Asya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Baskın, belediye başkan yardımcıları, birim amirleri ve kursiyerler katıldı.
Burada bir konuşma yapan Başkan Asya, ?Görev süremiz içerisinde birçok projeye imza attık. Çok maliyetli eserlerle şehrimize yeni bir şekil verdik. Ancak şehri gezerken birçok mahallemizde inşa ettiğimiz bilgi evlerimizin gençlerimizle, çocuklarımızla kadın kardeşlerimizle dolu olduğunu görmek bizleri ziyadesi ile mutlu etmek için yeterlidir. Bu tesislerimizde insanlarımızın dinini dünyasını öğrenebiliyorsa ve biz buna vesile olabiliyorsak başarılı olmuşuz demektir. İnanıyorum ki bundan sonra da sivil mantıkla faaliyetlerin yürütüldüğü bu tesislerimizde çok daha güzel işler yapılacak. Amacına uygun etkinlikler icra edileceğini umuyorum. Buralar sizin evinizdir. Evinizi koruduğunuz gibi bu tesislerimizi de birlikte muhafaza edeceğiz. Bu vesile ile bugün başarılı bir şekilde kurslarını tamamlayan kardeşlerimi tebrik eder, başarılar dilerim? dedi.
Başkan Asya konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikalarını dağıttı. Başkan Asya program sonrası kursiyerler tarafından konferans salonuna asılan mesajları da okuyarak kendilerine teşekkür etti.