Tarih: 09.08.2022 19:08

TARIM MAKİNE VE EKİPMANLARI KONTROL EDİLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

TARIM MAKİNE VE EKİPMANLARI KONTROL EDİLİYOR

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü ilde Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında hibe desteği alan çiftçileri ziyaret ederek Bireysel Sulama Sistemleri ve Makine Ekipmanlarının kontrolünü yapıyor.

 

Muş’ta verilen destekler ile tarım sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, hem verilen destekler ile alınan makine ekipmanlarını kontrolünü sağlamak hem de çiftçiler ile bir araya gelmek için yaptığı ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında %50 hibe desteği alan Muş Merkeze Bağlı Körpeağaç köyü çiftçilerini ziyaret ederek, dağıtımı gerçekleştirilen Bireysel Sulama Sistemleri ve Makine Ekipmanları kontrol ederek incelemelerde bulundu.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Müdürü Mehmet Gün; “İlimiz son yıllarda tarımsal alanda önemli bir gelişme göstermekte, her geçen gün yeni yatırımlarla birlikte ilimizin tarımsal üretimi artmakta ve tarımsal altyapısı güçlenmektedir. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi ile Bireysel Sulama Sistemleri proje yatırımlarımızın İlimize, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kontroller sırasında Çiftçiler, böyle bir desteklemeden dolayı memnun olduklarını söyleyerek,  teşekkür ettiler.

İl Müdürü Mehmet Gün, daha sonra Körpeağaç köyünde bulunan şeker pancarı üretim alanlarını gezerek, sulama ve çapalama yapan üreticileri ziyaret etti. Burada üreticilerle sohbet eden Müdür Gün, üretimin her aşamasında çiftçinin yanında olduklarını belirterek, şeker pancarı üretimine yönelik çalışmaları ve çabaları için çiftçileri tebrik etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —