TBMYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ

Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MAUN) 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenleri başladı

EĞİTİM 12.06.2024 23:20:00
TBMYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ

TBMYO’DA MEZUNİYET SEVİNCİ
Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MAUN) 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenleri başladı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) 2023-2024 yılı mezunlarını için 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezinde mezuniyet törenleri başladı. İlk olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Fen Edebiyat Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Eğitim Fakültesi mezunları için törenler düzenlendi.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu için düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Kenan Yıldırım, fakülde dekanları, yüksekokul müdürleri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) mezuniyet törenine katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, törende yapmış olduğu konuşmasında şunları dile getirdi: “Her hicran bir vuslatın başlangıcıdır diyor şair, yani bu bir başlangıçtır aslında, sonuç değil. Onun için gerçekten şartlar ne kadar zor olursa olsun, koşullar ne kadar meşakkatli olursa olsun, asla ve kata umudumuzu, ümidimizi yitirmeyin değerli dostlar. Umudunu yitiren, her şeyini yitirir. Bakın bugün ben üstüne basa basa söylüyorum. Gazze'deki bir avuç insan umudunu, ümidini yitirmediği için ne kadar güzel işler yaptığını da görmektesiniz. Kıymetli gönül dostları, ben bu bağlamda Gazze'de özellikle Hakk'a yürüyen tüm kadim dostlarımızı, kardeşlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum kendilerini. 
Bundan sonraki yaşantınızda her birinize özellikle başarılar, mutluluklar, sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Buraya gelme lütfunda bulunan, zahmet eden, nezaket, zarafet ve letafet örneği gösteren siz kıymetli misafirlerimize, çok değerli velilerimize, çok kıymetli öğrencilerimize bir kez daha aşkla teşekkürlerimi, şükranlarımı arz ediyorum.”
TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin ise yapmış olduğu konuşmada şunları dile getirdi: “Bugün burada Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun yani siz değerli mezunlarımızın başarılarını kutlamak ve gelecek için yeni bir başlangıç yapacağınız bu ânın heyecanını sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. TBMYO ailesi olarak bu anlamlı gününüzde sizinle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Meslek Yüksekokulumuz genelinde ilk üç derecesine giren kıymetli öğrencilerimizi, çok kıymetli ailelerini ve hocalarımızı takdir etmek ve emeğimizin çok değerli meyvelerini sizlere arz etmek için huzurunuzdayız. TBMYO Mezuniyet Törenimizi teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkürlerimi ifade ediyor, hoş geldiniz diyorum ve saygıyla selamlıyorum.
TBMYO ailesi olarak bugün burada mezuniyet derecelerini alacak olan çok kıymetli öğrencilerimizin de dahili olduğu birçok etkinliğe imza attık. Meslek Yüksekokulumuz koordinatörlüğünde akademik- kültürel ve sanatsal anlamda gerçekleştirdiğimiz öne çıkan bazı etkinliklerimize bakacak olursak, siz öğrencilerimizin katılımları ve rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican Hoca’mızın destekleri ile; Konsept ve içerik bakımından Muş’ta ilk defa gerçekleştirilen “Art Empati” Çağdaş Sanat Uygulamaları Sergisini El Sanatları Bölümü ve Tasarım Bölümü öğrencilerimiz ile birlikte ilimizin, sizlerin beğenisine sunduk ve yıl içerisinde 4 farklı sergi etkinliği ile sanatsal faaliyetlerimizi devam ettirdik.
Yine farklı bir etkinlik olarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Öğrencileri ile 1. Gıda Bilimi Etkinliğini gerçekleştirdik.
İçinde bulunduğumuz güz döneminde İnsansız Aracı Teknolojisi ve Operatörlüğü Programı hocalarımız ve öğrencilerimizle ve Ostim Teknik Üniversitesi ile SKYWİEV Havacılık şirketinin eğitimlerini üslendiği yoğun katılımlı İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi katılımcılarının uçuş eğitimlerine ev sahipliği yaptık.
Ayrıca yayım adı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican önderliğinde belirlen ve baş editörlüğünü yaptığım, “Hendese Teknik Bilimler ve Mühendislik Dergisi”ni TÜBİTAK-ULAKBİM çatısı altında fikirlerin ve inovasyonun buluştuğu DergiPark platformunda Nisan ayı itibari ile yayımladık.
Yıllık planlamalarımız dahilinde bölümlerimiz, sektörün önde gelen firmalarına teknik geziler düzenledi ve düzenlenen bu gezilerle öğrencilerimizin teorik bilgilerini sahada uygulama imkanları oluştu. Aldığımız dönütler gerek öğrencilerimiz gerekse personelimiz tarafından son derece verimli oldu.
TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol kapsamında Raylı Sistemler Programı öğrencilerimize kampüs alanımız içerisinde uygulamalı saha oluşturduk. Bu kapsamda emek veren tüm hocalarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum.
Kıymetli vaktinizi almamak adına sayamadığımız birçok seminer ve etkinlik, sizlerin burada geçen sürecinizin en verimli hale gelmesini sağlamak adına gerçekleştirilmiştir. Her bir etkinlik ve çalışma, siz kıymetli öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin gösterdiği üstün çaba ve yaratıcılıkla şekillendi. Bu süreçte Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican'ın liderliğindeki destek, bu başarıların arkasındaki güç oldu. Bilim, teknoloji, sanat ve eğitim alanlarındaki bu dinamik atmosferin, Üniversitemizin gelecek vizyonuna sunacağı katkılar ile gurur duyduğumuzu özellikle belirtmek isterim.”

Şevgin, konuşmasının devamında öğrenci velileri ve öğrencilere hitaben ise şunları dile getirdi: “Bugün burada, sevgili öğrencilerimizin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan mezun olmalarını kutlamak için bir araya geldik. Sizler, onların bu başarısında önemli bir rol oynadınız ve bu özel günlerinde yanlarında olduğunuz için her birinize ayrı ayrı minnettarız. Bu yolculuk boyunca onlara destek oldunuz, cesaret verdiniz ve onlara gereken güveni sağladınız. Şimdi, onların emeklerinin meyvesini toplama zamanı geldi. Bu mezuniyet, onların hayatlarında yeni bir başlangıç yapacakları bir kapının anahtarıdır. Gelecekleri parlak ve umut dolu. Onları bu noktaya getiren herkesin çabasını takdir ediyoruz ve sizlerin de bunda payınız çok büyük. Bu sebeple her birinize ayrıca teşekkür ederim.
Bugün mezuniyet günü. Bugün, yaşamınızın en önemli yıllarını verdiğiniz, harcadığınız emeklerin, azminizin ve kararlılığınızın bir ödülünü alıyorsunuz. Eğitim-öğretim yolculuğunuz boyunca zorluklarla karşılaştınız, ancak asla pes etmeyerek bu anlamlı günün gururunu yaşamak için buradasınız. Bu, sadece akademik başarılarınızı değil, aynı zamanda karakterinizin gücünü de gösteriyor.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizle, sizleri donanımlı, yetenekli ve etkili bireyler olarak yetiştirmek için elimizden geleni yaptık. Ancak unutmayın ki, mezuniyet sadece bir başlangıçtır. Şimdi, sahip olduğunuz bilgi ve becerileri kullanarak gerçek dünyada kendinizi kanıtlama ve hayallerinizi gerçekleştirme zamanı geldi. TBMYO mezunu olarak “Ara Eleman” değil “Aranan Eleman” olmak artık sizin elinizde.
Geleceğe adım atarken, size birkaç öneride bulunmak istiyorum.
İlk olarak, tutkuyla yapacağınız işi seçin. Sadece maddiyat ya da statü peşinde koşmayın, yapacağınız işten gerçekten keyif alın ve alanınız ile ilgili her işi en iyisini hedefleyerek yapın. Tutkuyla yapılan iş, başarıyı beraberinde getirir!
İkinci olarak, sürekli bir şekilde öğrenmeye ve gelişmeye açık olun. Teknoloji ve endüstri sürekli olarak değişiyor ve gelişiyor, bu yüzden kendinizi sürekli güncellemeniz ve yeni şeyler öğrenmeniz başarılı olabilmenin altın kuralıdır.
Son olarak, çevrenizdeki insanlara saygı gösterin ve destek olun. İş hayatında ve özel hayatta başarılı olmanın anahtarı, iyi ilişkiler kurmak ve etkileşimde bulunmaktır.
Bugünün sizin için sadece hayatınızdaki bir dönemin sonu olduğunu unutmayın. Bundan sonra, yeni hedefler belirleyecek, yeni fırsatlar arayacak ve yeni başarılar elde edeceksiniz. Bu yolculukta başarılarınızın devam etmesini diler, hepinize başarılarla dolu bir gelecek temenni ederim, yolunuz / bahtınız açık olsun.
Hepinizi mezuniyetiniz dolayısıyla tebrik ediyorum! Sizler bizim ve ailelerinizin gurur kaynağısınız! Gelecek sizinle olsun, Allah’a emanet olun.”


İlginizi Çekebilir

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖNCESİ UZMANLARDAN ÇANTA KULLANIMI UYARISI

MUŞ'TA HİÇ BİR ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMADI

MUŞ VAKFI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

REKTÖR ALİCAN, “SİZ BİZİM İÇİN BİZİM EVLATLARIMIZDAN DAHA KIYMETLİSİNİZ”

UZMANINDAN OKULA UYUM SÜRECİNİ KOLAYLAŞTIRACAK ÖNERİLER

'BECERİ TEMELLİ' YENİ DERS KİTAPLARI DAĞITILIYOR

HAFIZLIK SINIFININ İKİNCİSİ AÇILDI

“ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ İL VEYA İLÇE ELİYLE GİDERİLMELİDİR”

BARIŞAN, YKS SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

22 BİN ÇOCUK YAZ KUR’AN KURSLARINDA EĞİTİM GÖRDÜ

  • Pazar 30.3 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 30.2 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
2.Galatasaray 3 3 0 0 6 9
3.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
4.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
5.İstanbul Başakşehir 3 2 0 1 5 7
6.Göztepe 4 1 0 3 2 6
7.Samsunspor 3 2 1 0 2 6
8.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
9.Konyaspor 4 1 2 1 -2 4
10.Sivasspor 4 1 2 1 -2 4
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 4 1 2 1 -5 4
13.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
14.Bodrum FK 4 1 3 0 -4 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1