TBMYO’DA TÜBİTAK 2209 PROJELERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Muş Alpaslan Üniversitesi (MAUN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) koordinasyonunda, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çağrısı ile i

GÜNCEL 4.10.2024 16:35:00
TBMYO’DA TÜBİTAK 2209 PROJELERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

TBMYO’DA TÜBİTAK 2209 PROJELERİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

 

Muş Alpaslan Üniversitesi (MAUN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) koordinasyonunda, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çağrısı ile ilgili bilgilendirici bir seminer gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Dr. Halil Seymen’in sunumuyla düzenlenen etkinlik, TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Atike Yılmaz ve Doç. Dr. Mustafa Önder Şekeroğlu ile bölüm başkanları ve öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Seminerin açılışında TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, TÜBİTAK projelerinin öğrencilere sunacağı avantajları vurguladı. Şevgin, bu projelerin öğrencilerin araştırma yapma, yenilikçi düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmede büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Ayrıca öğrencilerin akademik kariyerlerinde önemli bir yer tutan bu tür projelerin, mezuniyet sonrasında iş hayatında da avantaj sağlayacağını ifade eden Şevgin, “TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Proje Çağrısı ile ilgili düzenlenen bu seminer, öğrencilerin araştırma ve proje geliştirme becerilerini artırmayı hedeflerken, aynı zamanda üniversitemizin akademik gelişimine katkı sağlamak amacıyla önemli bir adım olmuştur. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’ın da destekleri ile TBMYO olarak bu tür etkinliklerle öğrencilere destek sunmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Proje üretimi alanındaki deneyimlerini ve desteklerini bizimle paylaşan Öğr. Gör. Dr. Halil Seymen’e de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Seminerde, TÜBİTAK 2209 projelerinin başvuru süreçlerine dair detaylı bilgiler paylaşan Öğr. Gör. Dr. Halil Seymen de, proje önerilerinin hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken temel noktaları katılımcılara aktardı.

Projelerin, belirli bir tema etrafında şekillendirilmesi ve özgün fikirler içermesi gerektiği üzerinde duruldu. Başvuru sürecinin ilk adımının, proje fikrinin net bir şekilde tanımlanması ve bu fikrin araştırma amaçları ile hedeflerini belirlemek olduğunu belirten Seymen, projenin gerçekleştirilmesi için gerekli bütçenin de titizlikle hazırlanması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, proje başvurularında zaman yönetiminin önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak, son tarihlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Proje başvurularının kabul edilebilmesi için dikkat edilmesi gereken diğer önemli unsurlar arasında, proje ekibinin yeterliliği ve deneyimi, proje planının detaylı ve gerçekçi olması, ayrıca projenin bilimsel ve toplumsal katkılarının açıkça ifade edilmesi yer aldı. Seymen, proje önerilerinin, özellikle mevcut literatüre nasıl katkıda bulunacağı ve toplumsal sorunlara nasıl çözüm üreteceği konularında da net bilgiler sunması gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin, seminer sonunda sorularını sormaları ve deneyimlerini paylaşmaları için fırsat bulduğu etkinlik, bilgi alışverişine olanak sağladı. Katılımcılar, TÜBİTAK projeleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanın yanı sıra, proje geliştirme sürecinde karşılaşabilecekleri zorluklar hakkında da bilgi edinmiş oldular.