TEKİN VE ÇOTUL BAŞARILI İŞ İNSANIN HAYATINI KİTAPLAŞTIRDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin ve Uzman Eğitmen Arzu Çotul, Kanada’da yaşayan iş insanı Fesih Zeki Mert’in hayatını anlatan bir kitap kaleme aldı.

KÜLTÜR SANAT 28.03.2022 18:41:00 1046
TEKİN VE ÇOTUL BAŞARILI İŞ İNSANIN HAYATINI KİTAPLAŞTIRDI

TEKİN VE ÇOTUL BAŞARILI İŞ İNSANIN HAYATINI KİTAPLAŞTIRDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin ve Uzman Eğitmen Arzu Çotul, Kanada’da yaşayan iş insanı Fesih Zeki Mert’in hayatını anlatan bir kitap kaleme aldı.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin ve Uzman Eğitmen Arzu Çotul, Bingöl’den Kanada’ya uzayan bir başarı hikayesini kalem alarak kitaplaştırdılar.

Tekin ve Çotul birlikte kaleme aldığı, Bingöl’den Kanada’ya çalışmak için giden orada çalıştığı şirketi satın alarak başarılı yatırımlara imza atan iş insanı Fesih Zeki Mert’in hayatının anlatıldığı “Bingöl’den Kanada’ya Bir Girişimcinin Başarı Hikayesi: Fesih Zeki Mert” adlı kitap Tekin’in 10’uncu Çotul’un ise ilk kitabı olarak raflardaki yerini aldı.

‘Gençlere, Girişimci Adaylarına, Hayalleri Olan Herkese’ mottosuyla hazırlanan ve Bingöllü girişimci Fesih Zeki Mert’in başarı hikayesine yer verilen kitap ile ilgili olarak bir açıklama yapan Uzman Eğitmen Arzu Çotul, İş İnsanı Fesih Zeki Mert’in başarı hikayesinin insanlar için ilham kaynağı olabileceğini belirterek şunları söyledi: “Bu kitap, her insanın ve her girişimci adayının okuması gereken rehber niteliğinde bir eserdir ve kişisel başarı potansiyelinizi açığa çıkarmanıza yardımcı olabilecek özlü sözler ve iş yaşamına dair bilmeniz gereken çok sayıda ipuçları içermektedir. İnsan içinde yaşadığı toplumun izlerini taşır, kültürünü benimser ve o coğrafyanın kaderini yaşar. İbn-i Haldun, “İklim Teorisi”nde “coğrafya kaderdir, iklimler kişiliklere etki eder” demiştir. Gerçekten de yaşadığınız coğrafyanın nasıl bir geçmişe sahip olduğunu bilmeden bazı değerlerin farkına varamazsınız ve bir kimlik sahibi olamazsınız. Fesih Zeki Mert’in Bingöl’ün küçük bir köyünden başlayan Toronto’ya uzanan mücadelelerle dolu başarı hikayesi, insanlar için ilham kaynağı olabilecek niteliktedir. Umarız ki sıvacı olarak girdiği şirketin 10 yılda patronluğuna yükselen Fesih Zeki Mert’in azimle, çalışkanlıkla örülmüş, hayallerinden hedeflerine varan yolculuğuna eşlik eden sizler de bu kitapta kendinizden bir şeyler bulursunuz. Özellikle kasım aylarına denk gelen değişimler, Mert’in başarı basamağının kritik eşikleri olmuştur. Örneğin kasım ayında dünyaya gelmiştir, kasım ayında Kanada’ya gitmeye karar vermiş; kasım ayında şirket kurmuştur. Girişimci Fesih Zeki Mert, pizza sattı, sıvacılık yaptı, günü birlik işlerde çalıştı. Umutsuzca iş aradığı bir gün Van Horne Corporation’ın kapısının önünden geçerken “belki de” dedi ve içeri girdi. 1973’te Hollandalı ve Alman iki ortağın kurduğu bu köklü şirket başvurusunu aynı gün kabul etti. Çalışkandı, azimliydi ve cesaretliydi; tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Kısa bir süre içinde kendi şirketini kurup işçi olarak çalıştığı şirkete taşeronluk yapmaya başladı. Birikimlerini ise Van Horne hisselerine yatırarak değerlendiriyordu. 10 yılın sonunda şirketin tüm hisselerinin sahibi ve patronuydu. İş insanı Fesih Zeki Mert, milyon dolarlık devasa inşaat projelerini hayata geçiren bir işletmenin on yıl gibi kısa bir sürede sahibi olmasının sırrını, Anadolu insanının çalışkanlığı, girişimci ruhu ve sabrıyla açıklıyor. Ne kadar ulaşılamaz olursa olsun hayal et. Sonrası mı? Planlayıp uygulamaya geçmek. Hava ister güneşli olsun ister yağmurlu, koşullar ister kolay olsun ister zorlu.  Fesih Zeki Mert planlarından sapmıyor, hayal etmeyi bırakmıyor. Başarı hikâyesini bizlerle paylaşıyor” ifadelerini kullandı.