TEKİN’İN YENİ KİTABI “SEN DEĞİŞ Kİ DÜNYA DEĞİŞSİN” RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin tarafından yeni bir kitap daha kaleme alınarak raflardaki yerini aldı.

KÜLTÜR SANAT 28.02.2022 19:44:00 995
TEKİN’İN YENİ KİTABI “SEN DEĞİŞ Kİ DÜNYA DEĞİŞSİN” RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

TEKİN’İN YENİ KİTABI “SEN DEĞİŞ Kİ DÜNYA DEĞİŞSİN” RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin tarafından yeni bir kitap daha kaleme alınarak raflardaki yerini aldı.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zeliha Tekin çeşitli alanlarda yazmış olduğu kitaplara bir yenisini daha ekledi. Tekin tarafından kaleme alınan 8’inci kitap olan ‘Sen değiş ki dünya değişsin’ adlı kitap raflardaki yerin aldı. Tekin yazmış olduğu kitapların yanında ayrıca 35 farklı kitapta bölüm yazarlığı yaparak adından söz ettirmeyi başardı.

Doç. Dr. Zeliha Tekin, yazmış olduğu kitabın amacı ve içeriği ile ilgili olarak bilgiler vererek şunları dile getirdi: “Kitap kişisel başarı potansiyelini açığa çıkarmaya yardımcı olabilecek hikayeler ve özlü sözler içeren yazılardan oluşuyor. Kitabı yazmamdaki temel amacın herhangi bir düşünce sistemini okuyucuya benimsetmek ya da bir mentor edasıyla tavsiyelerde bulunmak değil. Amacım, okuyucunun zihninde onun gelişimine katkı sunacak bir iz bırakmak ve sorular oluşturmaktır. Unutmamak lazım ki sorgulamak kafanın karışması değil, kafanın çalışmasıdır. Simya biliminin babası, dünyanın gelmiş geçmiş bilinen en güçlü büyücüsü Hermes Trismegistus’un ölümünden yüzyıllar sonra, yeryüzünün en büyük sırrının bulunabileceği ümidi ile mezarı açılır ve eskilerin bilgeliğiyle ilgilenenler haklı çıkar. Zümrüt tablette şu yazılıdır: İçte neyse, dışta o. Üstte neyse, altta o. Trismegistus bu sözü “insan kalbine ne yazarsa, çevresine de onu verir” anlamında kullanmıştır belki de. İyiliğin de kötülüğün de kaynağı zihindedir. Kişinin yaşam akışını belirleyen aslında yine kişinin kendisidir. Sen ne verirsen dünyaya, bir müddet sonra verdiğin şey bumerang gibi sana geri döner. Bu yüzden kitaba “Sen Değiş ki Dünya Değişsin” adını verdim. Kitaptaki yazılar “önce kendimizi değiştirelim ki dünyanın da değişim için bir şansı olsun” felsefesini merkeze alarak günlük yaşamdaki konulardan, mitolojik hikayelerden ve başarı örneklerinden oluşmaktadır.”

Tekin, kitap ile ilgili yaptığı açıklamasının devamında ise kişisel gelişimde bilinçaltının nasıl işlediğini öğrenmeleri gerektiğine vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Hintlilerin ‘Prana’ dediği bütün isteklerimizi hayata geçirebilecek büyük bir güç ve enerji vardır içimizde. Tek yapmamız gereken şey bilinçaltımızın nasıl işlediğini öğrenmektir. Çünkü bilinçaltınıza bir fikri, bir arzuyu kabul ettirdiğiniz zaman, bilinçaltınızın bütün zihinsel ve spiritüel yasaları harekete geçer ve bu fikri uygulamaya koyar. Bu fikir ve düşünce ister iyi ister kötü olsun fark etmez. Yasa işlemeye başlar. Diyelim ki siz sürekli aklınızdan şu cümleleri geçiriyorsunuz: Her şey kötüye gidiyor, bundan daha kötüsü başıma gelemezdi, bu durumdan kurtulmanın yolu yok, bu sınavdan kesinlikle kalacağım, sınavı asla geçemem ve ben fakir yaşamaya mahkumum. Bu tür ifadeleri tekrar ettiğiniz sürece, bilinçaltınız size yardım edemez ve sizinle iş birliği yapamaz. Sürekli yerinizde sayarsınız ne ileri ne de geri gidersiniz. Önce bu negatif düşünceleri zihninizden kovmalı, daha sonra da zihninizde olumlu düşünceler yeşertmelisiniz. Rezonans Yasası’nda dendiği gibi, evrendeki her şey birbirleriyle titreşim halinde iletişime geçer. Negatif titreşim yayarsak negatifleri çekeriz. Pozitif titreşim yayarak pozitifleri çekeriz. İçimizde hangi titreşim potansiyelini geliştireceğimiz tamamen bize bağlıdır. Yani insan kalbine ne yazarsa, çevresine de onu verir” ifadelerini kullandı.