TİPİ NEDENİYLE 60 ARAÇ YOLDA KALDI, KURTARMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan 60 araçta bulunan vatandaşlar, Karayolları, jandarma, AFAD ve Kızılay ekiplerinin koordineli çalışmasıyla güvenli alanlara ulaştırıldı.

GÜNCEL 13.01.2026 17:51:00
TİPİ NEDENİYLE 60 ARAÇ YOLDA KALDI, KURTARMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

TİPİ NEDENİYLE 60 ARAÇ YOLDA KALDI, KURTARMA SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan 60 araçta bulunan vatandaşlar, Karayolları, jandarma, AFAD ve Kızılay ekiplerinin koordineli çalışmasıyla güvenli alanlara ulaştırıldı.

 

Muş-Bingöl kara yolunda etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 60 araçta bulunan yaklaşık 140 kişi, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Muş-Bingöl kara yolunun 45’inci kilometresinde bulunan Buğlan Geçidi’nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. İhbar üzerine bölgeye Karayolları, jandarma, AFAD ve Kızılay ekipleri sevk edildi.

Bölgede çalışma başlatan Karayolları ekipleri, yolu kardan temizlerken kara saplanan araçları da halatla çekerek kurtardı. AFAD ekipleri, mahsur kalan araçları iterek sürücülere yardımcı oldu. Jandarma ekipleri ise güvenlik önlemleri kapsamında yolu bir süre trafiğe kapattı.

Kızılay ekipleri tarafından 60 araçta bulunan yaklaşık 140 kişiye kek, meyve suyu ve çorba ikram edilerek beslenme desteği sağlandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yol ulaşıma açılırken, araç geçişleri kontrollü şekilde sağlandı.

Kar yağışının etkili olduğu Buğlan geçidinde mahsur kalan tır şoförü Ömer Taş, Doğubeyazıt’tan geliyorum, Elazığ’a gidiyorum. Pirinç yüklüyüm. Yoğun kar yağışından dolayı Solhan rampasında dün akşamdan beri bekliyoruz. Yol açılırsa gideceğiz. Sağ olsun Kızılay ekipleri bize meyve suyu, bisküvi falan getirdiler. Ekipler çalışıyor, yoğun bir şekilde de çalışıyorlar ama aşırı kar yağdığı için yol tekrar kapanıyor. Tuz da atıyorlar, fayda etmiyor. Biz de karın kesilmesini bekliyoruz. Kar kesilirse çıkıp gideriz" dedi.

Kızılay ekiplerinin kendilerine çeşitli ikramlarda bulunduğunu söyleyen Hasan kaplan ise, "Erzurum tarafından gelip Malatya tarafına gidiyoruz. Dün gece geldik, burada mağdur kaldık. Karayolları sağ olsun çalışıyor ama bir taraftan da kar yağıyor. Burada da mağduruz; belediyeye, karakola başvurduk. Kızılay’a haber verdik, şoförler yolda kalmış diye. Kar yağışı nedeniyle kaldık. Bize kek ve meyve suyu ikram ettiler" şeklinde konuştu.

Türk Kızılay Muş Afet Müdahale Merkezi Müdürü Baran Akar da Kızılay ekipleri olarak her zaman sahada olduklarını ifade ederek, "Muş-Bingöl kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımıza beslenme hizmetlerimizi vermeye devam ediyoruz. Son vatandaşımız evine ulaşıncaya kadar ekmek, çorba ve diğer ikramlarımız sürecek. Şu saat itibarıyla Karayolları kontrollü olarak yolu ulaşıma açtı, vatandaşlarımız yolculuklarına devam ediyor" ifadelerini kullandı. (İSHAK GÜNGÖR/MUŞ (İHA)

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA YETİMLER, VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN SÜRPRİZİYLE MUTLU OLDU

ÜÇÜNCÜ CEMRE TOPRAĞA DÜŞTÜ

EĞİTİMDEN TARIMA MUŞ’UN VİZYONU İSTANBUL’DA TARTIŞILDI

MUŞ İLDER GÖNÜLLÜLERİ RAMAZAN’DA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA

MAUN’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN FARKINDALIK BULUŞMASI

VALİ ÇAKIR, KORUYUCU AİLELER VE ÇOCUKLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

RAMAZAN’DA GAZİLERE ANLAMLI ZİYARET

İL MÜDÜRÜ KILIÇ GENÇLERLE RAMAZAN SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

KAYMAKAM KOŞANSU, GENÇLERLE RAMAZAN SOFRASINI PAYLAŞTI

AİLE DESTEK MERKEZLERİNİN KURSİYERLERİ İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

  • Cumartesi 14.2 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Pazar 14.3 ° / 0.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.4 ° / 2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13