TMO’DA HUBUBAT ALIMINA BAŞLANDI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Muş Başmüdürlüğü, hububat alımına başlandı. Randevu sistemiyle alımların yapıldığı kentte 6 noktada günlük 5 bin ton ürün alımı yapılıyor.

GÜNCEL 18.07.2024 11:32:00
TMO’DA HUBUBAT ALIMINA BAŞLANDI

TMO’DA HUBUBAT ALIMINA BAŞLANDI

 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Muş Başmüdürlüğü, hububat alımına başlandı. Randevu sistemiyle alımların yapıldığı kentte 6 noktada günlük 5 bin ton ürün alımı yapılıyor.

Türkiye’nin hububat depolarından biri olan Muş Ovası’nda hasat sezonunun başlamasıyla birlikte TMO’da alımlar başladı. Geçen yıla göre rekoltede artışın yaşandığı kentte bu yıl 670 bin ton dolayında hasat bekleniyor. Rekoltenin yüksek olmasından dolayı TMO Başmüdürlüğü de teslimat esnasında çiftçinin mağdur olmaması için 6 teslimat yeri belirledi. Kurumunda silolarının dolmasının ardından merkeze bağlı Karaağaçlı beldesinde arazi kiralayan TMO, burada teslimat yaparak yığılmayı önlüyor.

Merkeze bağlı Tabanlı köyünde çiftçilik yapan Oğuz Danış isimli çifti, rekoltenin geçen yıla göre iyi olduğunu söyledi. Geçen yıl 130 dönüm araziden 32 ton buğday elde ettiğini ifade eden Oğuz Danış bu yıl ise 64 dönüm araziden aynı mahsulü elde ettiğini belirtti. Danış, “Biz buğdayı TMO’ya teslim ediyoruz. Ofis piyasadan yüksek fiyata alıyor. Bu yıl 80-90 ton dolayında buğday teslim edeceğim. Teslim için TMO’dan randevu alıyoruz ve herhangi bir sıkıntı yaşamadan teslim ediyoruz. Şu anda tüccarla mahsullerimizi ucuz fiyata almaya çalışıyor. Biz onları değil ofisi tercih ediyoruz” dedi.

Alımlarla ilgili TMO Başmüdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ise, il merkezinde 8 Temmuz’da, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde ise 16 Temmuz itibariyle hububat alımlarına başlandığı belirtildi. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin randevularını alarak ürünlerini teslim edebileceğinin belirtildiği açıklamada, “Üreticiler ürünü biçtikleri tarihe göre ve araç ayarlama tarihlerine göre randevu almaktadır. Bu yılda randevu almama gibi bir durum söz konusu değil. Ekim ayına kadar randevular açık olacaktır. Üreticilerimiz hangi tarihte randevu almışlarsa o gün araçlarını TMO işyerlerinin önünde sıraya girmektedirler. Sırası gelen üreticiler analize tabi tutularak fiyatlandırma yapıldıktan sonra boşaltılacak yere gönderilmektedir. Depolama alanı ise kiralanan arazilerde yapılmaktadır. Muş merkez, Bulanık ve Malazgirt ilçeleri dahil olmak üzere 6 noktada alım yapılmaktadır. Günlük hububat alımları 5 bin tona yakındır. Hasadın yoğunlaşmasıyla birlikte bu miktar yükselecektir. İl genelinde hasadın yüzde 20’lerde olduğu ve yoğun bir şekilde devam ettiği” denildi.

Buğdayın tonunun kalitesine göre 8 bin ile 9 bin 250 TL arasında ücretlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, arpanın tonunun ise 7 bin 250 ve 7 bin 300 TL arasında fiyatlandırıldığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca çiftçilere ton başına buğdayda bin 750 TL, arpada se 750 TL destekleme olduğunun da altı çizildi.

İlginizi Çekebilir

MUŞ’TA ÇİFTÇİLERE MODERN TARIM DESTEĞİ

MALAZGİRT’TE 1071 ÇİÇEK DİKİLDİ

BAKAN YARDIMCISI AKTAŞ’TAN MALAZGİRT ZAFERİ ETKİNLİK ALANINDA İNCELEME

ŞANLI ZAFERİN 954. YILDÖNÜMÜ 4 GÜN BOYUNCA KUTLANACAK

BİR TIR DOLUSU EĞLENCE

HASKÖY’DE MEŞALELER VE BAYRAKLARLA MALAZGİRT RUHU YAŞATILDI

71 YAŞINDAKİ HASAN KESKİN, SULTAN ALPARSLAN KOSTÜMÜYLE MALAZGİRT RUHUNU YAŞATIYOR

ÇAĞLAYAN’DAN ARICILIK RAPORU “SORUNLARI KAYNAĞINDAN DİNLEDİK”

MUŞ’TA GAZZE’YE DESTEK EYLEMİ: AÇLIK VE KATLİAMA KARŞI ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

HASKÖY ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE PİKNİK ETKİNLİĞİ COŞKUSU

  • Cumartesi 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.4 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 34.5 ° / 18.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Trabzonspor 2 2 0 0 2 6
6.Göztepe 2 1 0 1 3 4
7.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
14.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0