Tarih: 04.09.2018 17:27

TSO BAŞKANI KOÇ, BANKA MÜDÜRLERİ İLE BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ekonomi Bakanlığı´nın ortaklaşa yapmış olduğu çalışmalar kapsamında dünden itibaren başlayan nefes kredisi başvurusunu görüşmek üzere banka müdürleriyle istişare etmek ve üyelerin daha fazla yararlanmasını arzuladıklarını belirten MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, Türkiye´nin zor bir süreçten geçtiğini ve ilgili kuruluşların tamamının bu süreçte büyük sorumlulukla çalıştığını belirtti.

Özellikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun tüccar ve sanayiciler için yoğun bir çaba sarf ettiğini belirten Koç, Muş´ta da üyelerin nefes kredisinden daha fazla istifade etmeleri adına banka müdürleriyle düzenledikleri toplantıdan sonra açıklamalarda bulundu.

Daha önce çeşitli dönemlerde yürürlüğe giren nefes kredisi projesinin KOBİ Destek Kredisi adıyla tekrar başlatılmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Koç, ?Pazartesi gününden itibaren üyelerimiz odadan alacakları üyelik belgesi ile çalıştıkları banka şubesine başvurabilecekler. KOBİ Destek Kredisi faizimiz aylık yüzde 1.85 olacak. Yani yıllık faiz yüzde 22 olacak. Bir üyemiz azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. Ve kredi 6 ay ana para ödemesiz, sonrasında 12 eşit taksitli toplam 18 ay olacak. Kredinin yüzde 85´i Hazine destekli Kredi Garanti Fonu kefaleti kapsamında olacak? diye konuştu.

Koç, krediyi Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası´nın kullandıracağını söyledi. Üyelerin bu bankalardan nefes kredisi çekebileceğini belirten Koç, ?Muş Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız ve sorunlarıyla yakından ilgileneceğiz? dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —