TÜBİTAK 2204-B ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMALARINDA MUŞ'A 5 ÖDÜL

Muşlu ortaokul öğrencileri TÜBİTAK 2204-B Araştırma Projeleri Türkiye Finali’nde 5 ödül kazandı. Bilim, teknoloji ve sosyal alanlarda büyük başarı elde eden öğrenciler, Türkiye çapında önemli derecelerle dikkat çekti.

EĞİTİM 30.05.2025 17:31:00
TÜBİTAK 2204-B ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMALARINDA MUŞ

TÜBİTAK 2204-B ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMALARINDA MUŞ'A 5 ÖDÜL

Muşlu ortaokul öğrencileri TÜBİTAK 2204-B Araştırma Projeleri Türkiye Finali’nde 5 ödül kazandı. Bilim, teknoloji ve sosyal alanlarda büyük başarı elde eden öğrenciler, Türkiye çapında önemli derecelerle dikkat çekti.

 

TÜBİTAK 56. Lise Öğrencileri ve 19. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları Final Sergisi ve Ödül Töreni, Ankara’da düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Yelkenci, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ile öğrencilerin katıldığı törende, Türkiye genelinde farklı alanlarda dereceye giren başarılı öğrenciler ödüllerini aldı.

Muş’tan 5 proje ile katılım sağlanan TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finali’nde, Muşlu öğrencilerin tüm projeleri ödüle layık görüldü. Muş Bilsem, Soğucak Ortaokulu, Mevlana İmam Hatip Ortaokulu ve Hasköy Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, farklı dallarda önemli başarılar elde etti.

Muş’un aldığı ödüller ise şöyle sıralandı: Muş Bilsem, Değerler Eğitimi alanında Türkiye 3’üncüsü oldu

Muş Bilsem ve Soğucak Ortaokulu, Coğrafya alanında Türkiye 3’üncülük ödülü aldı.

Muş Bilsem Tarih alanında teşvik ödülüne layık görüldü.

Muş Mevlana İmam Hatip Ortaokulu Teknoloji Tasarım alanında teşvik ödülü aldı.

Muş Hasköy Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Türkçe alanında teşvik ödülü kazandı.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yarışmaya bu yıl 57 bin 932 öğrencinin başvurduğunu, 36 bin 504 projenin değerlendirildiğini belirterek, gençlerin bilim ve araştırmaya olan ilgisinin arttığını vurguladı. Kacır, finale kalan 396 projenin sahibi 848 öğrenci ve 396 danışman öğretmenin büyük emek verdiğini söyledi. Yarışma kapsamında her alanda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödüllerinin verildiğini ifade etti.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü, bu önemli başarıda emeği geçen öğrencileri, danışman öğretmenleri, okul yöneticilerini ve ailelerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

İlginizi Çekebilir

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ALTAY’DAN ÖĞRENCİLERE UYUM HAFTASI ZİYARETİ

MUŞ’TA 1 MİLYONDAN FAZLA DERS KİTABI SIRALARDA HAZIR

LGS TÜRKİYE BİRİNCİLERİNDEN VALİ ÇAKIR’A ZİYARET

MUŞLU ÖĞRENCİLERDEN LGS’DE BÜYÜK BAŞARI

HAYVANCILIK EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULUYOR

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ MALAZGİRT PROJESİNE BİLİMSEL KATKISINI SÜRDÜRÜYOR

BULANIK VE MALAZGİRT MYO’LARDA EĞİTİM VE KALKINMA MASAYA YATIRILDI

GELECEĞE YÖN VERECEK PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

BAŞKAN BARIŞAN, “EĞİTİM YILI SONA ERDİ, SORUNLAR ACİLEN ÇÖZÜLMELİ”

OKUMA YAZMA HAYALİ KURAN KADINLAR, YILLAR SONRA HAYALLERİNE KAVUŞTU

  • Salı 35.3 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Perşembe 34 ° / 21.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0