TÜRK POLİSİ 180 YAŞINDA

Türk Polis Teşkilatı'nın 180. kuruluş yıl dönümü, Muş’ta düzenlenen törenle kutlandı. Etkinlikler kapsamında makamında emniyet mensuplarını ağırlayan Vali Avni Çakır, “Kurulduğu ilk günden bu yana, devletimizin bekasını, milletimi

GÜNCEL 10.04.2025 15:11:00
TÜRK POLİSİ 180 YAŞINDA

TÜRK POLİSİ 180 YAŞINDA

Türk Polis Teşkilatı'nın 180. kuruluş yıl dönümü, Muş’ta düzenlenen törenle kutlandı. Etkinlikler kapsamında makamında emniyet mensuplarını ağırlayan Vali Avni Çakır, “Kurulduğu ilk günden bu yana, devletimizin bekasını, milletimizin can ve mal güvenliğini her şeyin üzerinde tutan Emniyet Teşkilatımız; ülkemizin dört bir yanında, mesai mefhumu gözetmeden, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle görevini icra etmektedir”

 

Muş’ta Türk Polis Teşkilatının 180’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Taşo Mezarlığı'ndaki polis şehitliği ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Katılımcılar, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. 

Program sonrası Emniyet Müdürü Karaman ve emniyet personelleri, Muş Valisi Avni Çakır’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Avni Çakır, polisin, sarsılmaz inancı ve yüksek görev bilinciyle milletin huzur ve güvenliğinin teminatı olmaya devam ettiğini söyledi. Vali Çakır, “1845 yılının 10 Nisan tarihinde yayımlanan Polis Nizamnamesi ile temelleri atılan Türk Polis Teşkilatımız, bugün 180 yıllık onurlu geçmişi, sarsılmaz inancı ve yüksek görev bilinciyle milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olmaya devam etmektedir. Kurulduğu ilk günden bu yana, devletimizin bekasını, milletimizin can ve mal güvenliğini her şeyin üzerinde tutan Emniyet Teşkilatımız; ülkemizin dört bir yanında, mesai mefhumu gözetmeden, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle görevini icra etmektedir” dedi.

Emniyet Teşkilatı’nın uluslararası platformlarda örnek gösterilen bir kurum haline geldiğinin altını çizen Çakır şunları kaydetti, “Gelişen dünya düzenine ayak uydurarak teknolojik altyapısını sürekli yenileyen Emniyet Teşkilatımız; bugün yapay zekâ destekli güvenlik sistemleri, kent güvenlik yönetim sistemleri, ileri düzey kriminal laboratuvarları ve dijital suçlarla mücadeledeki yüksek kapasitesiyle sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası platformlarda da örnek gösterilen bir kurum haline gelmiştir.”

Emniyet Teşkilatı’nın halkın güven ve takdirini kazandığını dile getiren Çakır şu ifadeleri kullandı, “Terörle mücadeleden organize suçların takibine, siber güvenlikten trafik düzenine, uyuşturucuyla mücadeleden çocuk ve aile koruma hizmetlerine kadar çok geniş bir alanda sorumluluk üstlenen teşkilatımız, vatandaşla kurduğu güçlü iletişim ve insan odaklı hizmet anlayışıyla, halkımızın güvenini ve takdirini kazanmıştır. Bu anlamlı gün vesilesiyle; ülkemizin dört bir yanında görev yapan, toplumumuzun huzuru ve güvenliği için büyük bir fedakârlıkla çalışan tüm emniyet mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

Şehitler dualarla anıldı

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yılı münasebetiyle mevlit programı düzenlendi. İmamı Şafi Camii’nde gerçekleştirilen mevlit programına emniyet mensuplarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğle namazının ardından cemaat, okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti eşliğinde manevi bir atmosfer yaşadı. Programa katılan vatandaşlar ve polis memurları, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümünde şehit düşen güvenlik görevlilerini rahmetle andı.

Bulanık'ta polis teşkilatının 180'inci yılı kutlandı

Muş’un Bulanık ilçesinde Türk Polis Teşkilatının 180'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mehmet Taşkın tarafından Atatürk heykeline çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında program sona erdi. Emniyet Müdür Vekili Taşkın ve emniyet personelleri, daha sonra Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu'yu makamında ziyaret etti.

İlginizi Çekebilir

15 TEMMUZ’UN RUHU, ŞEHİT YAKINLARIYLA YAŞATILDI

ASYA, “15 TEMMUZ, MİLLİ BİRLİK VE DEMOKRASİ DESTANIDIR”

ÖZEL İDAREDEN 2025 YATIRIMLARINDA ULAŞIM ATAĞI

KALIR, “15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

BAŞKAN BARIŞAN: “15 TEMMUZ, YENİDEN DİRİLİŞİN ADIDIR”

HAVALİMANI YOLU, YOL ÇALIŞMASI NEDENİYLE TRAFİĞE KAPATILDI

15 TEMMUZ'DA ŞEHİTLER İÇİN KUR'AN VE MEVLİT PROGRAMI

MALAZGİRT SAVAŞI’NIN YERİ ALTINCI YILDA NETLEŞİYOR: 200’E YAKIN METAL OBJE BULUNDU

ARAS, “15 TEMMUZ, DİRENİŞİN VE YENİDEN DİRİLİŞİN ADIDIR”

15 TEMMUZ’DA “ZAFERİN ADI TÜRKİYE” TEMASIYLA ANMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENECEK

  • Salı 34.3 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 32.3 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2