ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

Üç gün sürecek etkinlikte uzman isimler ve sivil toplum temsilcileri, kanserle mücadelede güncel gelişmeleri ve toplumsal farkındalık çalışmalarını Muş’ta ele alacak.

SAĞLIK 15.09.2025 17:49:00
ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

Üç gün sürecek etkinlikte uzman isimler ve sivil toplum temsilcileri, kanserle mücadelede güncel gelişmeleri ve toplumsal farkındalık çalışmalarını Muş’ta ele alacak.

 

Genç Birikim Derneği tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Onkoloji Günleri, 26-28 Eylül tarihleri arasında Muş’ta gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek etkinlikte, alanında uzman hekimler, akademisyenler ve sivil toplum temsilcileri bir araya gelerek kanserle mücadelede güncel gelişmeleri ele alacak.

Etkinlik, 26 Eylül’de yapılacak açılış konuşmalarıyla başlayacak. Programın açılışında Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce, Muş Valisi Avni Çakır, Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Toker Ergüder, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner ve Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Koç yer alacak. Açılışın ardından farkındalık yürüyüşü düzenlenecek.

Paneller ve bilimsel oturumlar

Etkinlik boyunca onkoloji alanında güncel konular masaya yatırılacak. “Onkolojide Hemşirelik ve Destek Bakım”, “Ürolojik Kanserler”, “Erken Tanı ve Genetik Taramalar”, “Gençlerde Kanser Neden Artıyor?”, “Kanserden Korunmada Aşıların Rolü”, “Meme Kanseri”, “Gastrointestinal Kanserler”, “Kanserde Yeni Nesil Yaklaşımlar” ve “Jinekolojik Kanserler” başlıklarında çok sayıda panel düzenlenecek.

Panellerde medikal onkologlardan cerrahlara, radyologlardan psikologlara kadar geniş bir uzmanlık yelpazesinden konuşmacılar yer alacak. Ayrıca farklı hasta dernekleri de sürece katkı sunacak.

Farkındalık ve dayanışma

Etkinlik, sadece bilimsel panellerden ibaret olmayacak. Kanserle mücadelede farkındalık oluşturmayı amaçlayan yürüyüş ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılacak oturumlar da programda yer alıyor. Katılımcılar, kanser sonrası yaşam, psikososyal destek ve yeni tedavi yöntemleri üzerine bilgi alışverişinde bulunacak.

Bilinç ve farkındalık çağrısı

Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce, etkinliğin önemine değinerek, “Kanser sadece hastaları değil, aileleri ve toplumu da derinden etkileyen bir mesele. Biz bu organizasyonla hem bilim dünyasını Muş’ta buluşturmayı hem de halkımızda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Üç gün boyunca yapılacak panellerin ve yürüyüşlerin kanserle mücadelede bilinç düzeyini artıracağına inanıyoruz. Tüm halkımızı etkinliğimize davet ediyoruz.” dedi.

Üç gün sürecek yoğun program, 28 Eylül’de yapılacak jinekolojik kanserler panelinin ardından kapanış konuşmalarıyla sona erecek.

İlginizi Çekebilir

ULUSLARARASI ONKOLOJİ GÜNLERİ BAŞLIYOR

SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK İÇİN OKUL ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

OBEZİTEYE KARŞI MUŞ’TA SAĞLIKLI YAŞAM ÇAĞRISI

1 AYDA 6 GENÇ İÇİN UMUT OLDULAR

MUŞ'A 111 DOKTOR ATANDI

DEM PARTİLİ BOZ, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNİ SORDU

ALPARSLAN BİNGÖL: “GENÇLERİMİZİ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

BİSİKLET SÜRERKEN OTOMOBİL ÇARPAN ÇOCUK AMBULANS UÇAKLA ANKARA'YA SEVK EDİLDİ

6,5 KİLOLUK KİTLE BAŞARIYLA ÇIKARILDI

MUŞ’TA MOBİL SAĞLIK ARACIYLA KANSER TARAMASI YAPILDI

  • Pazartesi 31.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Salı 28.2 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.6 ° / 18.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0