Tarih: 04.01.2021 21:45

ÜNİVERSİTE DE SEMİNERLER DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

ÜNİVERSİTE DE SEMİNERLER DEVAM EDİYOR

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen seminerler devam ediyor.

 

Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MŞÜ) bu hafta İki fakültede iki ayrı seminer gerçekleştirildi. Düzenlenen seminerlerin ilkinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde “Bitkilerin Bilgeliği” semineri düzenlenirken Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde ise “Yapay Zekâ Geleceği Nasıl Değiştirecek?” adlı seminerler düzenlendi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde çevrimiçi olarak düzenlenen “Bitkilerin Bilgeliği” seminerine MŞÜ Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ başkanlık yaptı. Seminer kapsamında Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Önceki Dekanı Prof. Dr. Menşure Özgüven, “Bitkilerin Bilgeliği” konulu sunum yaptı.

Prof. Özgüven seminerde tıbbi ve aromatik bitkilerin tarihini ve tarımını anlattı. Özgüven, bu bitkilerin tıbbi ürün, gıda destek ürünleri, gıda katkı maddeleri, fonksiyonel gıdalar, sabun, kozmetik ve parfüm sanayii, yapışkan, boya, bitki çayları, bitkisel yağ, biyo-plastik, agro-kimyasallar, yem katkı maddeleri ve veteriner hekimlik gibi alanlarda yoğun olarak kullandığından söz etti. 

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın da katılım gösterdiği seminere farklı üniversitelerden öğretim elemanları, Tarım ve Orman Bakanlığına Bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü, Bitki Islahçıları Alt Birliği, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinden Ziraat Mühendisleri ve öğrencilerden oluşan bir dinleyici kitlesi katılım gösterdi.

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİNDE “YAPAY ZEKÂ GELECEĞİ NASIL DEĞİŞTİRECEK?”

Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlenen bir diğer seminerde ise Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nde “Yapay Zekâ Geleceği Nasıl Değiştirecek?” adlı bir sunum yapıldı. Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Elmas tarafından yapılan sunum da yapay zekânın tanımlaması yapılarak tarihsel süreçte nasıl ve kimler tarafından geliştirildiğinden bahsedildi. Yapay zekanın gelecekte bir çok işi otonom olarak yapabilecek olmasından dolayı yok olma ihtimali bulunan mesleklerin geleceğinden ve yapay zeka ile bilgisayarın gelişmesiyle ortaya yeni çıkacak mesleklerden bahsedildi. Yapay zekânın zaman içerisinde çamaşır yıkamak, tır sürmek, roman yazmak, cerrahlık gibi çok geniş bir meslek yelpazesinin işlerini yapabilecek seviyeye gelme ihtimalinden söz eden Prof. Dr. Çetin Elmas, sunumunu soru cevap kısmının ardından bitirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —