ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÇÖPE GİDEN GAZETELERİ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Muş'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtta kalan üniversite öğrencileri, geri dönüşüm atölyesinde eski gazeteleri sepetlere dönüştürüyor.

KÜLTÜR SANAT 12.12.2024 17:50:00
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÇÖPE GİDEN GAZETELERİ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÇÖPE GİDEN GAZETELERİ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Muş'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtta kalan üniversite öğrencileri, geri dönüşüm atölyesinde eski gazeteleri sepetlere dönüştürüyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 2017 yılında başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında yurtlarda yürütülen çalışmalar sayesinde atık ürünler geri dönüşüme kazandırılıyor.

Müştakbaba Kız Öğrenci Yurdu'nda Genç Ofis (Gençlik ve Spor Bakanlığınca üniversitelerde, yurtlarda ve bazı kriterlere göre belirlenen mahallelerde kurulan ofis) tarafından kurulan geri dönüşüm atölyesinde açılan kursa katılan öğrenciler, hem el becerilerini geliştiriyor hem de çöpe gidecek malzemeleri sanata dönüştürüyor.

Topladıkları eski gazeteleri ince çubuklar haline getirerek sepet ve süs eşyasına dönüştüren öğrenciler, boyadıkları ürünleri açacakları sergiyle satışa sunmayı planlıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, yurtlarda kalan öğrenciler için kurslar açtıklarını söyledi.

Kurslara katılan öğrencilerin el becerilerini geliştirdiğini belirten Taşdemir, şunları kaydetti: "Yurtlarda geri dönüşüm atölyelerini açtık. Atölyelerimizde birçok dönüşüm malzemesini kullanıyoruz. Gazete parçalarından dekoratif ürün ve sepetler yapıyoruz. Gazeteleri çeşitli motiflerle örerek hayata kazandırıyoruz. Konserve şişelerinden saksı yapıyoruz, fındık kabuklarından farklı dekoratif malzemeler üretiyoruz. Amacımız gençlerimize elimizdeki malzemeleri nasıl sanata kazandırabileceğimizi ve bir yaşam malzemesi haline getireceğimizi öğretmek. Sıfır Atık Projesi'nin politikasını gençlere aşılamak istiyoruz. Bu noktada gençlerimizin bilinçli olması önemli."

Mimari dekoratif el sanatları öğreticisi Hilal Ümit ise çöpe atılacak gazete sayfalarını değerlendirdiklerini ifade etti.

Öğrencilerin kurslara ilgi gösterdiğini belirten Ümit, "Sıfır Atık Projesi'nin hayatımızın her alanında girmesi gerekiyor. Kursumuza 40 öğrencimiz katılıyor. Gazete kağıtlarını boyutlandırıp kesiyoruz. Bunları şişlerle sarıp ince çubuklar haline getiriyoruz. Boyama işlemi yapıp, bunlardan sepetler örüyoruz. Sepetler dekoratif amaçlı kullanılıyor. Az bir maliyetle ürünleri yapıyoruz. Bu ürünler dışarıda yaklaşık 400-500 lira." dedi.

Öğrencilerden Esma Hergül, "Hocamız bize yeni şeyler öğreniyor. Gazete sayfalarından dekoratif ürün ve sepetler yapıyoruz. Atık malzemeleri geri dönüşüme kazandırıyoruz. Günüm yoğun geçiyor. Burası benim için bir stres atma yeri. Atölyemizde zamanımız çok güzel geçiyor. Farklı sanatlar öğreniyoruz. Bu da biz mutlu ediyor." diye konuştu.

Öğrenci Özge Çarkçı ise "Bu kursun bize çok katkısı oluyor. Burada verimli zaman geçiriyoruz. Kursumuzun asıl amacı geri dönüşüm. Yaptığımız ürünler kullanışlı oluyor." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

DOĞASEVERLER, TREN YOLCULUĞUYLA BÖLGENİN GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETTİ

TİYATRO OYUNUNUN GELİRİ ÇOCUKLAR VE SOKAK HAYVANLARINA BAĞIŞLANDI

“BURASI MUŞTUR”A BİR DESTEK DE İTÜ’DEN

EVREN’DEN, "MUŞ TÜRKÜSÜ" TEPKİSİ

"EZBER BOZAN KADINLAR"DAN İLHAM VEREN KİTAP YOLCULUĞU

MUŞ’UN İLK KİŞİSEL SERAMİK VE ÇİNİ ATÖLYESİ KURULUYOR

EKSİ 25 DERECEDE YAĞLI BOYA RESİMLERİ YAPTI

MUŞ’UN TÜRK MÜZİK KOROSU BAKAN BAK’I MEST ETTİ

"15 NİSAN DÜNYA SANAT GÜNÜ ULUSLARARASI JÜRİLİ ÇEVRİMİÇİ KARMA SERGİ" BAŞVURULARI BAŞLADI

TBMYO’DAN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ANLAMLI PROJE

  • Pazartesi 12.9 ° / 5.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.6 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 7.8 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Göztepe 27 10 9 8 10 38
7.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
8.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
9.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
10.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39