ÜNİVERSİTEDE “GENÇLERLE BULUŞMA” SÖYLEŞİSİ

Muş Alparslan Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Gençlerle Buluşma” adlı söyleşiye ev sahipliği yaptı.

GÜNCEL 20.10.2024 12:55:00
ÜNİVERSİTEDE “GENÇLERLE BULUŞMA” SÖYLEŞİSİ

ÜNİVERSİTEDE “GENÇLERLE BULUŞMA” SÖYLEŞİSİ

Muş Alparslan Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Gençlerle Buluşma” adlı söyleşiye ev sahipliği yaptı.

 

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, ‘Gençlerle Buluşma Projesi’ kapsamında Muş Alparslan Üniversitesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ile buluştu.

Gençlerle akademik, sosyal ve kültürel etkileşim sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisini çekti. Üniversitede faaliyet gösteren 63 tane öğrenci topluluğu başkan ve üyelerinin yoğun katılım sağladığı etkinlikte konuşan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Muş Alparslan Üniversitesi'nin öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı ile şekillendiğini belirterek, göreve geldiği andan itibaren üniversitenin bu yönde ilerlemesi için büyük bir gayret sarf ettiğini ifade etti. Rektör Alican, “Üniversitemizi, öğrencilerimizin sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel açıdan da kendilerini geliştirebilecekleri bir kampüs haline getirmek en büyük hedefimizdir. Bu doğrultuda, öğrenci topluluklarının etkinliklerine ve projelerine her zaman destek veriyor ve onların gelişim süreçlerine katkı sunuyoruz” dedi.

Alican ayrıca gençlerin üniversite yaşamının sadece derslerden ibaret olmadığını, kültürel ve sportif faaliyetlerle de kişisel gelişimlerine katkı sağlamalarının önemli olduğuna dikkat çekti. Üniversitenin farklı alanlarda sunduğu olanakların ve sosyal projelerin bu yöndeki destekleyici unsurlar olduğunu belirten Alican, üniversite yönetimi olarak öğrenci odaklı projelerin her zaman öncelikli olduğunu dile getirdi. 

Programa konuşmacı olarak katılan Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ise, öğrencilerin sorularını içtenlikle cevapladı. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik merkezlerinde, Genç Ofiste ve yurtlarda gençlere yönelik yapılan hizmetleri anlatan Müdür Taşdemir, ayrıca Üniversite öğrencileri için büyük bir fırsat sunan Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) ile ilgili olarak da öğrenci topluluk üyelerine bilgi verdi.

GSİM her zaman gençlerin yanında

Ziyarette gençlerle bir araya geldiği için mutlu olduğunu belirten Müdür Taşdemir, Muş’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Gençlerimiz, geleceğimizin teminatıdır. Kaliteli eğitim alarak kendini geliştiren, vatanına milletine bağlı olan gençler her zaman hepimizin gurur kaynağı olmuştur. Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman ilimizde gençlerimizin hizmetindeyiz. Bu kapsamda gençlerimiz için İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezlerimizde, Üniversite içerisinde bulunan Genç Ofiste ve yurtlarımızda onlarca etkinlik düzenleniyor. Özelikle yurtlarımızda öğrencilerimiz için kitap kafeler oluşturduk. Nezih, güzel bir ortamda arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebilirsiniz. Bunun yanında yine yurtlarımızda öğrencilerimiz boş vakitlerini değerli bir şekilde geçirebilmeleri için çeşitli kurslar düzenliyoruz. Kurslarımıza olan ilgi bizleri son derece sevindiriyor. Bu kurslarda öğrendikleriniz ileriki yaşamlarınızda sizlere faydası olacaktır. Gençlik Merkezlerimizde ve Üniversite içerisinde bulunan Genç Ofiste de yine sayısız kurs ve etkinlik düzenleniyor. Hepinizi bu etkinliklerden faydalanmaya davet ediyorum.”

“Gençlerin projelerini destekliyoruz”

Müdür Taşdemir, ÜNİDES Programı kapsamında desteklenecek projeler ile ilgili olarak bilgiler paylaşarak: “Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Üniversite öğrencileri için büyük bir fırsat sunan Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) ile üniversite öğrenci topluluklarının projelerini hayata geçirmelerine kolaylık sağlayacak. ÜNİDES ile gençlik merkezleri, genç ofisleri daha etkin ve daha verimli kullanılmasını sağlayacağız. Üniversite Öğrenci Toplulukları tarafından hazırlanan gençlerin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm arayan, gençlerin gelişimine yönelik, kapsayıcı, uygulanabilir ve sürdürülebilir projelerini destekleyeceğiz.” 

ÜNİDES’in içerik ve kapsamı oldukça geniş

Müdür Taşdemir, konuşmasının devamında ÜNİDES içerik ve kapsamı hakkında gençlere bilgi vererek: “ÜNİDES ile birçok farklı alanda faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri, sunulan destek ve fırsatlardan yararlanabilecektir. Yerel projelerde 20 bin TL – 50 bin TL, ulusal projelerde ise 50 bin TL – 100 Bin TL’ye kadar ayni destek sağlanıyor. 2024-2025 yılı ÜNİDES programı kapsamında Bilim ve Teknoloji, Güzel Sanatlar, Spor ve Sağlıklı Yaşam, Kişisel ve Sosyal Gelişim, İş Birliği Programları, Kapasite Geliştirme, Erişilebilirlik Projeleri, Uluslararası Çalışmalar, Mesleki Gelişim Faaliyetleri desteklenecek. Projelerin süresi en fazla 5 hafta olacak. Azami olarak belirlenen sürelere uygun olmayan proje başvuruları değerlendirilmeyecek.” Dedi.

Programa Prof. Dr. Mustafa Alican ve Mehmet Arif Taşdemir’in yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Yıldırım ve Prof. Dr. Talat Körpınar, üniversitenin birim amirleri, öğrenci topluluk başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.