Tarih: 17.10.2024 17:43

ÜNİVERSİTEDE KORE MUTFAĞI YEMEKLERİ WORKSHOPU DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

ÜNİVERSİTEDE KORE MUTFAĞI YEMEKLERİ WORKSHOPU DÜZENLENDİ

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğr. Gör. Hüsnü Kasar'ın koordinatörlüğünde, Kore mutfağına yönelik bir yemek workshopu gerçekleştirildi.

MAUN Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Körpınar, birim amirleri, akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlik, yoğun ilgi gördü. Workshop kapsamında, Öğr. Gör. Hüsnü Kasar ve Bedirhan Ortaç'ın rehberliğinde Kore mutfağının öne çıkan lezzetlerinden Tavuklu Korelee Kavurması, Kimbap, Hotdog, Hetdog, ve Lahana Kimçi uygulamaları yapıldı. Katılımcılar, Kore mutfağına özgü bu lezzetlerin yapım süreçlerini birebir deneyimleme fırsatı buldu.

Etkinlikte Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican da uygulamalara katıldı ve katılımcılarla birlikte yemek hazırladı. Rektör Alican, bu tür etkinliklerin gastronomi alanında öğrencilerin yetkinliklerini artırmada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Öğr. Gör. Hüsnü Kasar ise, kendine özgü yöresel kültürüyle öne çıkan bu Asya ülkesinin yemeklerinin Muş’ta gerçekleştirmenin önemine vurgu yaparak, ilerleyen günlerde birçok etkinliğin daha yapılacağının müjdesini verdi. Kore mutfağı hakkında etkinlik sırasında bilgi veren Kasar, Kore mutfağı büyük ölçüde pirinç, sebze ve et ağırlıklı olduğunu belirtirken, genel kullanılan malzemeler arasında susam yağı, doenjang (fermente fasulye ezmesi), soya sosu, sarımsak, zencefil, pul biber, gochujang (fermente kırmızı biber ezmesi) ve lahana yer aldığı gibi bilgiler aktardı.

Bedirhan Ortaç da, mezun olduğu üniversitede Kore yemekleri alanından uzmanlaşarak eğitim vermenin sevinç verici olduğunu söyledi. Asya mutfağına ilgili olan ve yeni tatlara açık lezzet tutkunları için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Ortaç, hocam Hüsnü Kasar ile bugün burada etkinlik de görev almaktan mutluyum diyerek memnuniyetini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —