Tarih: 20.10.2021 18:33

UYUŞTURUCUYA KARŞI 'GENÇLİĞİNE İYİ BAK' ÇALIŞTAYI

Facebook Twitter Linked-in

UYUŞTURUCUYA KARŞI 'GENÇLİĞİNE İYİ BAK' ÇALIŞTAYI

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği tarafından yürütülmekte olan ‘Gençliğine iyi bak’ projesinin çalıştayı gerçekleştirildi.

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği tarafından yürütülen ‘Gençliğine iyi bak’ projesi, muhtar ve imamlara anlatıldı.

Gençler ve çocukların uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden uzak tutulmasının hedeflendiği çalıştayda muhtar ve imalara bilgi veren Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı ve Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Felsefe Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Kantarcı Bingöl, “Geçtiğimiz aylarda kentte mahalle mahalle, kapı kapı dolaşarak genç ve çocukları uyuşturucu maddeye sevk eden etkenlerin önüne geçmek için ailelerimizi bilgilendirmiştik. Bugün ise ilimizde görev yapan siz kıymetli muhtar ve imamlarımızla bir araya gelerek bilgilendirme yapmak istedik. Uyuşturucu ile mücadelede birlikte ne yapabiliriz, uyuşturucunun zararları nelerdir? Tedavisi nasıl olur? Gençlerimizi, çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz? Gibi soruları birlikte istişare etmek için buraya toplandık. Madde bağımlılığındaki madde insanın vücuduna girdiği zaman ruhsal, davranışsal ve davranışsal değişimler yapan ve onda bağımlılık yapan kimyasal uyuşturucu ve uyarıcı maddelerdir. Bu maddeler doğal yada sentetik olabilir, yasal yada yasal olmayabilir. Madde bağımlılığı ise insanlara sahte bir iyi oluş hali veren ve belirgin bir etkiyi elde etmek için alınmış olan vücutta fiziksel, ruhsal ve sosyal sorunlara rağmen bu maddenin alımına devam eden ve maddeyi alma isteğinin durdurulamaz olarak tanımlanıyor madde bağımlılığı.

Genellikle ilk kez merak edip, deneme ile başlıyor. Özelliklede gençler özenti, ilk kullandığı zaman geçici bir zevk ve özelikle bilinmesi gereken ergenlik çağı, ergenlik çağındaki gençlerin yada çocukların utangaçlıklarını ortadan kaldırmak, cesaretlendirmek yada o dönemde bazı problemlerle karşılaşıyor ve geçici rahatlama amaçlı bir özentiyle başlıyor. İlk başta “ben bunu bırakırım, hiçbir zararı yok” diyerek başlanıyor ve gid gide vücut bunu daha çok istiyor ve bu bir bağımlılığa dönüşüyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —