VALİ ÇAKIR’DAN HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

İmamı Şafi Camii inşaatını gezen Vali Avni Çakır, “Biz yardım çağrısı yapmıyoruz, sadece hayır işi olduğunu duyuruyoruz. Son aşamaya geldik ve burada namaz kıldığınızda, edilecek dualardan nasiplenmek istiyorsanız, bina bittiğinde

GÜNCEL 13.09.2023 13:01:00
VALİ ÇAKIR’DAN HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

VALİ ÇAKIR’DAN HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

İmamı Şafi Camii inşaatını gezen Vali Avni Çakır, “Biz yardım çağrısı yapmıyoruz, sadece hayır işi olduğunu duyuruyoruz. Son aşamaya geldik ve burada namaz kıldığınızda, edilecek dualardan nasiplenmek istiyorsanız, bina bittiğinde bu gururu siz de yaşamak istiyorsanız, bağışta bulunun”

 

Muş Valisi Avni Çakır, Sunay Mahallesi’nde inşaatı bitme aşamasında olan İmamı Şafii Camii ve Külliyesini gezdi.

Belediye Başkanı Feyat Asya ve İl Müftüsü İbrahim Halil Demir ile birlikte inşaatta incelemelerde bulunan Vali Avni Çakır, İmamı Şafii Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhittin Aytunç’tan külliyenin son durumuyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Avni Çakır, külliyenin sadece Muş’un değil, bölgenin en büyük ve en özellikli camilerinden biri olacağını söyledi. Camilerin büyüklüğünün fazla anlamlı olmadığını ifade eden Vali Çakır, “Mühim olan içindeki cemaatin dolması, camiinin ve külliyenin fonksiyonel olması gereklidir. Bu anlamda da hem bulunduğu konum, hem caminin diğer unsurları, kuran kurslarıyla, abdesthaneleriyle, otoparkıyla ve diğer sosyal donatılarıyla Muş’taki vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bir alanda ihtiyaçları karşılayacak” dedi.

İnşaatın 22 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip olduğunu dile getiren Vali Çakır sözlerini şöyle sürdürdü, “Kapasite olarak da 10 bin kişiye hitap edecek bir büyüklükte. Bayramlarda, cumalarda veya özel cenazelerde mevcut camilerimizin kapasitesi yeterli gelmiyor. Bu anlamda merkezi camii konumuyla çok büyük bir ihtiyacı karşılayacak. İnşaat çalışmalarının son aşamasına gelindi ama takdir edersiniz ki böylesi büyük bir inşaatı sadece ilin imkanlarıyla yapmak kolay bir şey değil. Bu anlamda hem belediyemiz, hem valiliğimiz, hem de diğer kurum kuruluşlarımız derneğimize yardımcı olacaklardır ama biz son bir gayretle tamamlama noktasında bir yol haritası belirledik. Amacımız yılbaşında bu camii vatandaşlarımızın hizmetine sokmaktır.”

Hayırseverlere çağrıda bulunan Çakır şunları kaydetti, “Camimize destek veren hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Camiimiz tamamen hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla bu seviyeye geldi. Biz yardım çağrısı yapmıyoruz, sadece hayır işi olduğunu duyuruyoruz. Son aşamaya geldik ve burada namaz kıldığınızda, edilecek dualardan nasiplenmek istiyorsanız, bina bittiğinde bu gururu siz de yaşamak istiyorsanız, bağışınızda bulunun diyoruz. Emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Feyat Asya ise, böyle kapsamlı bir caminin şehir için büyük bir eksiklik olduğunu dile getirerek, “Onun için camiinin yapımıyla ilgili çok fazla girişimlerde bulunduk. Gerekli tahsis yapıldı ve akabinde derneğimiz kuruldu. Dernek Başkanımız Muhittin Aytunç ve yönetim kurulu üyeleri, bu eksikliği gidermek adına canla başla gayret saf ettiler. İnşallah bu camiimizi bir an önce hizmete açıp, kadını, çocuğu, genci, yaşlısıyla toplumun bütün katmanlarına hitap edebilecek bir külliyenin hizmete sunulması hepimizi mutlu edecektir. Yurdun dört bir yanında adres tarifi yapılırken de camilerden yola çıkarız. Şehirler camilerin etrafında kümelendiği için kentimizde de sembol cami eksikliğimiz vardı. Şehrin siluetine, şehrin güzelliğine de çok güzel katkı sunacağına inanıyorum. İçerisindeki ibadetle birlikte insanların bilinçlenmesiyle de ayrı bir güzellik katacaktır” şeklinde konuştu.

Külliyeyle ilgili bilgi veren İmamı Şafii Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muhittin Aytunç da, şöyle konuştu, “Külliyemizdeki camiimiz 8 bin kişiliktir. Avlumuzda 4 bin kişinin namaz kılma imkanı var. Bunun yanı sıra kadınla bayanlara ait 500 kişi kapasiteli müstakil bir mescit var. Bayanlara ve erkeklere ait çeşitli sosyal alanlar var. Taziye evimiz var. 800 kişilik aş evimiz var. Kız ve erkek kuran kurslarımız var. 2 bin 250 metrekare otoparkımız ve yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik bir iş merkezi var. Külliyemizi yaparken ilerisini de düşündük ve külliyemizin ilerleyen süreçlerdeki masraflarını karşılamak için iş merkezini yaptık. Muş halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Hiç kimse bizden desteğini esirgemedi.”

İlginizi Çekebilir

HUSUMET İFTAR MASASINDA SONA ERİYOR: MUŞLU VE VANLILAR EL SIKIŞACAK

MUŞ’TA YENİ DOĞAN OĞLAKLARA ÖZENLİ BAKIM

POLİS MEMURUNUN HEDİYELERİ ENGELLİ GENCİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU, SAKAL-I ŞERİF’E YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

VEDAŞ ÇALIŞANLARI RAMAZAN SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİ

HAYALLERİNİ TEKNOLOJİYE DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENLER İÇİN DENEYAP BAŞVURULARI SÜRÜYOR

RAMAZAN’DA ERENTEPE’DE BİRLİK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA DOLU SOFRALAR

KÖY YOLLARINI AÇMAK İÇİN EKİPLER GECE GÜNDÜZ SAHADA

VALİ ÇAKIR’DAN KADİR GECESİ’NDE BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU

BAHAR BEKLENİRKEN KIŞ BASTIRDI: 158 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

  • Salı 14.9 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 15 ° / 5.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 11 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17