VALİ ÇAKIR’DAN VEFA VURGUSU

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Avni Çakır, “Nerede bir gazi varsa, nerede bir şehit ailesi varsa hepsi bizim baş tacı ve onların biz hizmetkarıyız”

GÜNCEL 19.09.2024 14:54:00
VALİ ÇAKIR’DAN VEFA VURGUSU

VALİ ÇAKIR’DAN VEFA VURGUSU

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Avni Çakır, “Nerede bir gazi varsa, nerede bir şehit ailesi varsa hepsi bizim baş tacı ve onların biz hizmetkarıyız”

 

Muş’ta 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak Garnizon Şehitliği’nde Kuran-ı Kerim okundu ve karanfil bırakıldı. Buradaki programın ardından PTT Caddesi’nden Kent Meydanı’na kadar “19 Eylül Gaziler Günü ve Kahramanlar Yürüyüşü” düzenlendi. Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte ise Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından bir konuşma yapan Vali Avni Çakır, Türklerin 1071 Malazgirt Zaferiyle birlikte bu toprakları yurt edindiğini ve 7 cihana hükmeden dünyanın en büyük imparatorluklarından birini kurduğunu söyledi. Bin yıldan fazla bir süre boyunca bu topraklarda daima mazlumun yanında, zalimin karşısında olduğumuzu dile getiren Vali Çakır, “Büyük bir devlet geleneğiyle varlığımızı devam ettirmişiz. Tabii bu süreç öyle konuşulduğu kadar kolay olmamış. Bulunduğumuz coğrafya, hele mensup olduğumuz dinin de en büyük temsilcisi olarak en güçlü devleti, ordusu olarak da her daim olarak sürekli tehditlere maruz kalmışız. Nitekim yakın yüzyılımıza baktığımız zaman Çanakkale'yle Kurtuluş Savaşı'yla bu aziz vatanımızın parçalanma aşamasından çekmişiz, tekrar birliğimizi, beraberliğimizi sağlamışız, cumhuriyeti ilan etmişiz, kardeşçe yaşamımızı sürdürürken ve hızlı bir şekilde de gelişirken yine bahsetmiş olduğumuz dış güçlerin sürekli saldırılarına maruz kalmışız” dedi.

40 yıldır terör belasıyla karşı karşıyayız”

“Yaklaşık 40 yıldır da bizi birbirimize düşürmek isteyen dış emellerin oyunlarıyla maalesef bir terör belasıyla da karşı karşıya bulunmaktayız” diyen Çakır sözlerini şöyle sürdürdü, “Bu uğurda aziz milletimiz nasıl Kurtuluş Savaşı'nda, Malazgirt'te ve birçok varlığımızı, birliğimizi, beraberliğimizi, bayrağımızı dalgalandırmak için verdiğimiz uğraşlar, savaşlar gibi bu süreç zarfında da aziz milletimiz birçok şehitler vermiş, gaziler vermiş. Şu an aramızda da bu kahraman gazilerimizin yüzlercesi bulunuyor. Devlet onlara, aziz şehitlerimizle beraber nerede görev verdiyse hiç tereddüt etmeden koşarak gitmişler, aynı kurşunu yemişler, ya da aynı tehlikeye maruz kalmışlar. Allah onları sevdiklerine bağışlamış, onlar şu an aramızdalar. Birliğimiz, beraberliğimiz, ülkemiz, kardeşliğimiz, bayrağımız için aynı uğurda mücadele eden hem şehidimiz de aynı hem gazimiz de aynı. İkisi arasında zerre kadar ayrım yapmıyoruz. İkisi de bu aziz milletin göz bebeği, saygıyı, hürmeti hak ediyor.”

Vefa vurgusu

Gazilerin ve şehit yakınlarının baş tacı olduğunun altını çizen Çakır şöyle konuştu, “Nerede bir gazi varsa, nerede bir şehit ailesi varsa hepsi bizim baş tacı ve onların biz hizmetkarıyız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi onların her talepleri başımızın üzerindedir. Bunun yanı sıra bir insanın hayatı boyunca taşıyabileceği ve gelecek kuşaklara da aktarabileceği en büyük onurlardan bir tanesi de bu gazilik beratı ve şehit ya da şehit yakınlığı unvanıdır. O yüzden bu çok sorumluluk gerektiren, hem bu camianın dışında bizlere çok büyük bir saygı ve hürmet zorunluluğu gerektiren, hem de siz bu unvanı taşıyan kişilere ve ailelere de bu manevi duruma azami derece dikkat edilen bir unvandır. Allah'a şükür ki bu anlamda ülkemizde ve de Muş'umuzda tüm şehit ailelerimiz, gazilerimiz büyük bir uyum içerisinde, kardeşlik içerisinde, vakur bir duruşla da her türlü saygının da üzerinde. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. Buna yeltenenlere fırsat kesinlikle vermesin.”

Buradaki programın ardından Vali Çakır makamında gazileri kabul ederek onlarla bir süre sohbet etti. 

Etkinliklere Belediye Başkan Vekili Tuba Sayılğan, Kıdemli Albay Cüneyt Balaban, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yılmaz Kırgel, Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, Emniyet Müdürü Serkan Karaman, gaziler, şehit yakınları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.


İlginizi Çekebilir

BEBEK GİBİ BAKARAK, GAZİ OĞLUNUN HAYATA TUTUNMASINI SAĞLADI

VALİ ÇAKIR’DAN VEFA VURGUSU

“HERKESTEN ÇOK OKUYUN VE ARAŞTIRIN”

VALİ ÇAKIR’DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

ECZACILIK ÖĞRENCİLERİNE BURS MÜJDESİ

MUŞLU AİLELER "EVLAT NÖBETİ"Nİ SÜRDÜRDÜ

MAUN İLE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

NÜMİSMAT ALİ MIYNAT, KAZILARDA BULUNAN SİKKELERİ ANLATTI

MUŞLU GİRİŞİMCİNİN RESTORANI, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

DMD HASTASI DENİZ ALİ, TEDAVİSİ İÇİN DESTEK BEKLİYOR

  • Cuma 21.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.9 ° / 10.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21.7 ° / 10.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1