Tarih: 17.01.2021 17:02

VARTO VE MUŞ İÇİN SEVİNDİRİCİ HABER

Facebook Twitter Linked-in

VARTO VE MUŞ İÇİN SEVİNDİRİCİ HABER

Varto’da devam eden Jeotermal çalışmaları kapsamında 40 derece de sıcak suya ulaşıldı.

 

Muş Alparslan Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek 2017 yılından beri Varto’da devam eden Jeotermal çalışmalarının güzel sonuçlar vermeye başladığını ifade etti. 

MTA tarafından yapılan sondajla yaklaşık 40 derece de sıcak suya ulaşılmasının her bakımdan umut veren gelişimler olduğunu ifade eden Dölek, “Sıcak suyun varlığı ve kullanılabilirliği somutlaştı. Daha yüksek sıcaklıkta su elde etmekte mümkün. Yapılacak yatırımlarla Varto bir termal ya da seracılık merkezine dönüşebilir. Dolaylı olarak da ilin gelişimine önemli katkılar sunabilir, ülkemizde bunun çok çeşitli örnekleri mevcut “ dedi.

Dölek,  “Ancak burada, Projeye başından beri sahip çıkan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Boyabat Kaymakamı M. Nuri Çetin ile ilde göreve başladıktan sonra projeye inanan ve hayata geçmesi için büyük çaba sarf eden projenin her aşamasını takip eden Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve Varto Kaymakamımız Ertuğrul Avcı beyfendileri bir teşekkürden fazlasını hak eden insanlar.

Özellikle çalışmanın bilimsel ayağında Prof. Dr Alper Baba, Prof. Dr Hasan Sözbilir, Doç. Dr. Furkan Şener, Dr. Taygun Uzelli karşılık beklemeden yoğun emek sarf eden bilim insanlarıydı, Onlarda bir teşekkürden fazlasını hak ediyorlar.

Bu yapılan çalışmalar sadece bir projeden ziyade yaşanılan yere değer katma adına da önemlidir.  İlde jeotermal tabanlı geliştirilecek projelerle birlikte oluşacak bir kültür ve bilinç daha iyi şeylerin yapılmasına yeni yatırım alanlarının oluşmasına olanak tanıyacaktır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —