VATANDAŞLAR İŞKUR’DA YOĞUNLUK OLUŞTURDU
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan personel alım ilanının ardından başvurularını internet üzerinden yapamayan vatandaşlar Muş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünde yoğunluğa neden oldu.
Muş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünde Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak personel başvuru yoğunluğu yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 11 bin 317 sürekli işçi, 30 bin sözleşmeli sağlık personeli ve bin 183 sözleşmeli personel olmak üzere toplamda 42 bin 500 işçi alımı yapılacağının duyurulmasının ardından başvurularını İnternet üzerinden yapamayan vatandaşlar İŞKUR Muş İl Müdürlüğünde yoğunluk oluşturdu. Onlarca vatandaşın başvuru yapmak için gittiği İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli personeller vatandaşların mağdur olmamaları için yaşanan yoğunluğa rağmen herkesle tek tek ilgilenerek süreç ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri ve başvurularını yapıyorlar.
28 Kasım Pazartesi günü itibarıyla başlayan başvurular 2 Aralık Cuma günü sona erecek. İŞKUR İl Müdürlüğüne akın eden vatandaşların başvuruları danışman personeller tarafından alınıyor.
“VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”
İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, 2 Aralık tarihine kadar devam edecek başvuruların alınması için tüm personellerle vatandaşların hizmetinde olduklarını belirterek; “Sağlık Bakanlığı’nın 11 bin 317 kişilik işçi alımları vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gösteriliyor. Alo 170, e devlet, İŞKUR şube adresinden müracaatlar yapıldığı gibi vatandaşlarımız bire bir gelerek danışman personelleriyle de yapabiliyor. 28 Kasım itibariyle başlayan başvuru süreci 2 Aralık tarihinde sonra erecek. İstihdamın arttırılması için devletimiz güzel çalışmalara imza atıyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek isteyen halkımız için bizlerde tüm personellerimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz. Başvuru sonuçları 28 Aralık Çarşamba günü Sağlık Bakanlığı tarafından çekilecek kura ile belirlenecek. Kura çekimi sonuçları Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinden yayınlanacak” dedi.