VEDAŞ, DOĞU ANADOLU’DA KIŞA HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

VEDAŞ, Doğu Anadolu’da kışın zorlu şartlarına karşı 15 bin 799 kilometrelik hat ve 7 bin 107 trafo noktasında kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yaparak, 750 personel ve 165 araçla kışa tam hazırlık sürecini tamamladı.

GÜNCEL 9.12.2025 18:20:00
VEDAŞ, DOĞU ANADOLU’DA KIŞA HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

VEDAŞ, DOĞU ANADOLU’DA KIŞA HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

VEDAŞ, Doğu Anadolu’da kışın zorlu şartlarına karşı 15 bin 799 kilometrelik hat ve 7 bin 107 trafo noktasında kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yaparak, 750 personel ve 165 araçla kışa tam hazırlık sürecini tamamladı.

 

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Türkiye’nin en sert kış koşullarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaklaşan kış mevsimine yönelik kapsamlı bakım, onarım ve yatırım çalışmalarını tamamladı.

Van, Muş, Hakkari ve Bitlis illerinde iki milyonu aşkın nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren şirket, kış aylarında enerji arzında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

Kış aylarında yoğun kar yağışı, şiddetli fırtına ve zorlu coğrafi şartların enerji hatlarında oluşturabileceği risklere karşı önceden hazırlık yapmanın kritik önem taşıdığını vurgulayan VEDAŞ, Kışa Hazırlık Eylem Planı doğrultusunda bölge genelinde kapsamlı bir çalışma yürüttü. Dağıtım Direktörü Pervin Acar, yapılan planlı çalışmaların detaylarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“15 bin 799 kilometre elektrik hattı ve 7 bin 107 trafo noktası tarandı”

Acar, VEDAŞ’ın bölge genelinde yürüttüğü çalışmanın genişliğine dikkat çekerek, kışa hazırlık sürecinin kapsamlı bir tarama ve yenileme programıyla yürütüldüğünü belirtti. Acar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kışa hazırlık eylem planımız kapsamında, 15 bin 799 kilometre uzunluğundaki elektrik hattımız ile 7 bin 107 adet dağıtım transformatöründe detaylı taramalar gerçekleştirdik. Bu taramalar sonucunda ihtiyaç duyulan lokasyonlardaki 2 bin 371 kilometrelik hattın yanı sıra 2 bin 185 adet dağıtım merkezi ve dağıtım transformatöründe bakım ve onarım çalışmalarını tamamladık. Önleyici bakım faaliyetlerimizle hâlihazırda arıza oluşturmayan ancak potansiyel risk taşıyan şebeke elemanlarını yeniledik. Yatırım çalışmalarımızla birçok noktada havai hatlarımızı yer altına alarak şebekemizi mevsimin olumsuzluklarına karşı daha dayanıklı hale getirdik. Şebekemizi güçlendiren yeni tesisler inşa ettik. Ayrıca ihtiyaç duyulan bölgelerdeki havai hatlarda izolasyon çalışmaları yaptık. Şebekemize temas eden ve kar yükü nedeniyle devrilme riski taşıyan ağaçların budama işlemlerini mümkün olan en geniş kapsamda gerçekleştirdik.”

VEDAŞ’ın yaptığı çalışmalar, yalnızca mevcut riskleri gidermekle sınırlı kalmadı; şirket aynı zamanda uzun vadeli hizmet kalitesini artıracak yatırımlarla da bölgedeki enerji altyapısını güçlendirdi. Özellikle yoğun kar alan bölgelerde yer altına alınan hatlar, kış koşullarında yaşanabilecek olası arızaların önüne geçilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

“750 personel, 165 araç ve mobil trafolarla 7/24 sahadayız”

Kış koşullarında hızlı müdahalenin önemine dikkat çeken Acar, personel, araç ve teknik ekipman planlamasının da tamamlandığını söyledi. Acar açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Hizmet bölgemizin tamamında 750 personel ve 165 araçla kış aylarında da 7/24 görev başında olacağız. Ekiplerimizin kış şartlarında müdahale kabiliyetini artırmaya ve iş güvenliği pratiğini geliştirmeye yönelik eğitimlerimizi tamamladık. Paletli kar araçlarımız, kar motorlarımız, pikap ve arazi araçlarımızın bakımlarını da tamamlayarak tüm ekipmanlarımızı kış şartlarına hazır hale getirdik. Olası arıza durumlarında hızlı bir şekilde enerji sağlayabilmek için mobil trafolarımız da hazır durumdalar.”

Acar, bölgenin zorlu coğrafyasına rağmen kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamayı hedeflediklerini, bu doğrultuda hazırlıklarını titizlikle sürdürdüklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

VALİ ÇAKIR: “BASIN, KAMU İLE TOPLUM ARASINDA KÖPRÜDÜR”

MUŞ VAKFI, DİYARBAKIR’DA BURSİYER ÖĞRENCİLERLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

VARTO MYO’DA “IBAN KİRALAMA” SEMİNERİ: HUKUKİ VE ÖNLEYİCİ BİLGİLER PAYLAŞILDI

ABD’DEN MUŞ VE BÖLGE İLLERİ İÇİN SEYAHAT UYARISI

MUŞ’TA SOĞUK SÜT ZİNCİRİ İÇİN YOL HARİTASI MASAYA YATIRILDI

NİLÜFER RAMAZAN SOKAĞI’NDA MUŞLULAR GECESİ

VALİ ÇAKIR’DAN EMNİYET TEŞKİLATI VE ŞEHİT AİLELERİYLE İFTAR

MEMUR-SEN’DEN SERT TEPKİ: “ORTADOĞU’YU ATEŞE VEREN ZORBALIK DÜZENİ GEÇİCİ, ADALET KALICIDIR”

MAUN REKTÖRÜ MUSTAFA ALİCAN, DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN DAVASINI ANLATTI

DOÇ. DR. BİNGÖL’DEN ÇAĞRI: SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN HEP BİRLİKTE

  • Salı 15.4 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 14.7 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Perşembe 15.7 ° / 3.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13