VERİMLİ MUŞ OVASI'NDA ÇİFTÇİLERİN MESAİSİ BAŞLADI
Muş'un geniş alana yayılan verimli ve Türkiye'nin üçüncü büyük ovası olan Muş Ovası’ndaki tarlalarda çiftçilerin şeker pancarı, arpa ve yonca tohumu ekim mesaisi başladı.
Muş'un geniş alana yayılan verimli topraklarında çiftçiler, şeker pancarı, arpa ve yonca ekimine başladı.
Kışın zorlu geçtiği ve arazilerin 6 ay karla kaplandığı kentte havaların ısınmasıyla çiftçilerin zorlu mesaisi başladı. Ekonomisinin büyük bölümünün tarım ve hayvancılığa dayandığı kentte çiftçiler, verimli Muş Ovası'ndaki tarlaları traktörlerle sürmeye başladı. Kentte çiftçilik yaparak geçimini sağladığını belirten çiftçilerden Hanifi Kartal, havaların ısınmasıyla birlikte pancar ekimi için bugün itibariyle tarlaya indiklerini söyledi. Şeker pancarını ekmeye başladığını aktaran Kartal, "Geçen yıla göre yağışlar nedeniyle 15 gün gecikmeli olarak ekimlere başladık. Ama hava normal şu an ekim yapıyoruz. Yeni tarlalara indik. 20 dönüm alanda pancar ekimine başladık. Özellikle şeker pancarı ne kadar çabuk ekilirse o kadar çabuk gelişir. Şu an hava güzeldir. Herkes kendi tarlasını ekime başlamış ve tam ekim zamanıdır" dedi.
Çiftçilerden Erkan Bağlı ise, geçen sene 5 Nisan'da ekim yaptıklarını ve bu sene yağmurlardan dolayı yaklaşık 15 gün bir gecikme ile başladıklarını söyledi. Tarlaları yeni kuruduğu için pancar ekimine başladıklarını belirten Bağlı, şunları söyledi: "Gübrelerimizi serptik şu an tohumlama yapıyoruz. Etkili olan son yağışlardan dolayı tarlalarımızda çok çamur ve su vardı. Bundan dolayı biraz geciktik. Şimdi tarlalar yeni kurumaya başladı. Havalar açıldı, yeni ekime başladık. 700 dönümlük bir alanda şeker pancarı ekimi alanımız var. Ortalama 7- 8 günde bitireceğiz. Havalar birkaç gündür güneşli olmasından dolayı tarlalarımız kurudu. Bugün ilk defa tarlalara indik, ekime başladık."